Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a inaugurat, luni, Laboratorul de informatică , în care noile generaţii de studenţi şi cercetători au acces la o platformă tehnică inovativă.

Inaugurarea a fost prilejuită de deschiderea noului an universitar la UVT, în laborator fiind instalată, în prima etapă, o reţea de 15 sisteme compacte all-in one de ultimă generaţie, care va fi utilizată de studenţii şi cercetătorii din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică. În etapa următoare, aceste sisteme vor fi conectate la diverse echipamente şi platforme , pentru implementarea în parteneriat a viitoarelor proiecte de cercetare – dezvoltare – inovare.

„Parteneriatul strategic pe care UVT l-a realizat în ultimii ani cu mediul de afaceri şi principalele companii de înaltă tehnologie prezente în Timişoara, care în 2021 a condus la formarea Grupului Partenerilor Strategici UVT, a devenit o realitate prin care UVT contribuie la evoluţia comunităţii, cu proiecte inovatoare dezvoltate în comun, mai mulţi parteneri universitari şi de business. (…) Prin inaugurarea acestui laborator de informatică, o infrastructură avansată oferită de Nokia România, vom conecta tinerele talente din UVT, studenţi şi cercetători, pentru dezvoltarea de proiecte de vârf. (…) Pregătirea de specialitate, prin aplicaţii practice, este important să se desfăşoare în format clasic, prin infrastructura universitară de laborator, iar noul Laborator de informatică Nokia devine, în acest context, un nou spaţiu în care tehnologia se întâlneşte cu talentele tinerilor studenţi şi ale mentorilor lor”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea, la inaugurarea laboratorului.

De interes:  Bilanț coronavirus 18 august. Noile date oficiale: 1.014 cazuri noi și 45 de decese

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.