Centrul Multifuncțional de Sănătate din Bozovici riscă să rămână fără finanțare


Înființat după ce întreaga Vale a Almăjului a rămas fără spital, în urma reorganizarii sistemului sanitar din aprilie 2011, Centrul Multifuncțional de Sănătate din Bozovici se confrunta cu probleme financiare. În prezent, cele mai multe consilii locale din Valea Almăjului nu își mai plătesc cotizația lunară pe care și-au asumat-o la înființarea centrului multifuncțional.
Centrul multifuncțional de la Bozovici a fost înființat printr-o colaborare între Spitalul Judeţean de Urgență Reșița și o asociație formată din consiliile locale din zona care s-au angajat să susțină financiar funcționarea centrului. în prezent, unele dintre primării se pare ca nu mai sunt interesate și nu și-au mai achitat obligatiile pe care si le-au asumat, ceea ce a dus la imposibilitatea plății unor cheltuieli administrative și a plătii personalului auxiliar.
În Valea Almăjului sunt în jur de 20.000 de locuitori, iar Centrul multifuncțional de sănătate s-a dovedit a fi deosebit de util, în ultimii ani.
Pe lângă centrul multifunctional, la Bozovici funcționează și o stație de ambulanță și un centru de permanență, deservit de medicii de familie din localitate. În momentul de față, programul Centrului Multifunctional de Sănătate este între orele 8 si 16, după care primul ajutor este acordat doar la centrul de permanență.

De interes:  Ludovic Orban, la Legile Puterii, despre motivele pentru care PNL a ajuns la 19%: „Am pierdut din cauza unei inabilități de comunicare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.