Și Călin Dobra și Nicolae Robu au așteptări și de la noul Guvern Orban, dar și „teme” pentru noua putere!

Schimbarea de Guvern vine într-un moment în care Timișul și Timișoara au în derulare mai multe proiecte de modernizare, multe, destul de ample. Din tabăra învinsă a pesediștilor, Călin Dobra a precizat că speră ca noua putere să nu boicoteze proiectele importante pentru Timiș care vor fi realizate din fonduri guvernamentale. Din tabără învingătorilor (cel puțin de moment) din PNL, Nicolae Robu a ținut să jubileze în stilul său caracteristic, dar și să îi dea lui Orban patru proiecte importante în ”brațe”. 

Călin Dobra a părut, la fel ca majoritatea PSD-ului, că speră ca totuși Guvernul Orban să nu treacă de la prima strigare, iar Dăncilă și miniștrii ei să mai rămână, o vreme, cu atribuții reduse de Executiv demis. De altfel, pe contul său de persoana publică de pe Facebook, președintele PSD Timiș și președintele CJT a subliniat recent că se teme că odată cu schimbarea de Guvern, s-ar putea să rămână în ”aer” noul stadion, pentru al cărui studiu de fezabilitate s-a făcut licitație, dar și Institutul Oncologic de care Timișoara are atâta nevoie.

De interes:  De ce aceasta tamplarie aluminiu si PVC este un material bun pentru casa dumneavoastra?

După ce noul Guvern a fost investit oficial, Dobra a mizat pe ”placa” PSD-ului, cum că tot ce îi interesează sunt proiectele și binele oamenilor. ”Eu sper în continuare că toate proiectele care se vor demara la nivelul Consiliului Județean pe fonduri guvernamentale în mod special, pentru că de acestea discutăm, să aibă susținerea actualului guvern. Bineînțeles, fac un apel în continuare parlamentarilor care sunt de culoarea actualui guvern politic să susțină proiectele de dezvoltare a județului Timiș”, a declarat Dobra, întrebat despre noul Guvern.

Robu, firește, euforic

Primarul PNL Robu spune că e convins că Ludovic Orban și cabinetul său vor conduce bine țara. ”Sunt fericit, desigur, că PNL a reușit în sfârșit să acceadă la guvernare, de fapt, că și-a asumat răspunderea guvernării țării într-un context care nu e deloc ușor. Un partid cu un trecut glorios, PNL nu a făcut precum alte forțe politice, să stea deoparte, ci a declarat de la bun început că dorește să scape țara de guvernarea pesedistă, dar este dispus să îți asume și guvernarea. Le suntem recunoscători parlamentarilor care au fost suficient de responsabili și au votat conform conștiinței lor, dincolo de dispozițiile date de partid. Așteptările sunt foarte mari de la Guvernul liberal. Întotdeauna, când critici, trebuie să arăți că tu ești mai bune decât cei pe care îi critici și evident că noi liberalii vom dovedi cu prisosință asta”, a spus, plin de încredere Robu.

De interes:  Intervenție dificilă pentru pompierii timișeni! Un câine a fost blocat ore întregi într-un canal!

Primarul a ținut să enumere la conferința sa de presă săptămânală patru obiective pentru care așteaptă ca Guvernul Orban să aibă o aplecare deosebită, în contextul în care Timișoara va fi capitala europeană a culturii. Primarul a amintit despre finalizarea centurii ocolitoare a Timișoarei, realizarea autostrăzii Timișoara-Moravița, dar și sala polivalentă de mare capacitate și noul stadion. Oricum, cu toate ”viteza” și implicarea Guvernului PNL, stadionul și sala, din păcate, nu mai pot f terminate până în 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.