Dezvoltarea unui business inseamna, de multe ori, schimbarea sediului. Mai multi angajati, mai multe documente, mai multa aparatura si de ce nu, aspiratii spre un loc mai central, vor trezi nevoia administratorilor de a muta sediul.

Procesul de mutare firma nu este atat de usor pe cat ai crede, insa. Multi oameni isi inchipuie ca mutarea unei firme este similara cu mutarea unei locuinte, insa diferentele sunt considerabile. Daca atunci cand muti o locuinta trebuie sa acorzi atentie veselei, pieselor de mobilier, hainelor si bunurilor stranse de-a lungul anilor, atunci cand muti o firma trebuie sa te preocupe mult mai tare documentele si echipamentele IT.

Ce trebuei sa faci daca vrei ca mutarea sa decurga cat se poate de bine?

  1. Angajeaza o firma specializata in mutari de firme, deoarece vor sti ce sfaturi sa iti dea pentru o foarte buna organizare si pentru evitarea pierderilor;
  2. Fa ordine in documente! Este cel mai bun moment sa faci ordine in documente. O multime de firme au documente pe care nu le vor mai folosi vreodata si care trebuie sa ajunga la gunoi. Desi poate sa fie foarte costisitor din punct de vedere al timpului, procesul de ordonare a documentelor te poate scuti de efort in timpul mutarii si te poate ajuta sa economisesti spatiu in noul sediu;
  3. Asigura-te ca echipamentele IT sunt bine protejate. Mutarea echipamentelor IT este o provocare mare, in conditiile in care acestea trebuie sa stea intr-o anumita temperatura, sa nu fie supuse umezelii si sa nu fie afectate de diverse socuri fizice. Este bine ca toate echipamentele IT sa fie bine protejate cu folie cu bule sau alte elemente standard de protectie.
  4. Asigura-ti toate bunurile de valoare. Nu in ultimul rand, trebuie sa asiguri bunurile de valoare pentru eventualitatea unui accident. Daca alegi sa muti firma cu ajutorul unor profesionisti, este posibil ca acestia sa aiba deja o asigurare de care te poti bucura.
De interes:  Bărbat ucis de o ambulanță pe Calea Timișoarei din Reșița

Mutarea unei firme este un proces de durata, de care trebuie sa te apuci cu cateva zile sau chiar saptamani inainte de relocarea propriu zisa. Daca esti bine organizat insa, va decurge ca la carte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.