Un gazon frumos nu crește peste noapte, ci presupune o planificare atentă, care să includă mai mulți pași esențiali, printre care pregătirea pământului pentru însămânțare, urmată de semănarea propriu-zisă a gazonului și apoi îngrijirea necesară după însămânțare. De abia după ce îndepliniți toți acești pași, vă puteți scoate scaunele de grădină și umbrela și vă puteți relaxa știind că ați finalizat toate etapele care conduc către un gazon uniform, verde, bogat și sănătos. Dacă semănați primul gazon, atunci ar trebui să vă suflecați mânecile și să vă așteptați să petreceți câteva ore în grădină, în funcție de suprafața de care dispuneți. Fiecare sarcină necesită timp și trebuie efectuată cu atenție.

Pregătirea terenului pentru însămânțare

Acesta este cel mai mare și mai dificil pas, deoarece necesită foarte mult efort fizic. În primul rând, va trebui să lucrați solul pentru a-l slăbi, ceea ce vă va permite să îndepărtați buruienile și pietrele. Aceasta este o etapă care necesită atenție și care nu poate fi omisă, deoarece semințele de gazon nu vor crește într-un sol compactat. Este necesar să săpați destul de adânc în solul în care doriți să răspândiți semințele de iarbă. Dacă solul este deja afânat și umed, fără buruieni și fără pietre, îl veți pregăti rapid. Dar dacă este tare, compact, plin de vegetație sau lutos, va dura mai mult, însă vă puteți facilita sarcinile utilizând echipamente moderne de grădinărit pe care le puteți achiziționa de pe https://www.lencoplant.ro/echipamente-de-gradinarit. Folosiți o lopată și o greblă rezistentă pentru a sparge solul și pentru a-l pregăti astfel pentru însămânțare. Săpați adânc, la cel puțin 10 cm. O motosapă vă poate fi de folos acum. Odată ce ați spart solul și ați îndepărtat buruienile și pietrele, este timpul să îmbunătățiți solul. Adăugați compost într-un strat uniform deasupra solului pregătit, apoi greblați-l sau întoarceți-l cu lopata. Multe persoane sunt înclinate să lase compostul deasupra solului existent, însă este necesar să îl amestecați cât de bine puteți. În mod ideal, ar trebui să folosiți un compost de bună calitate, fără bucăți de lemn și fără pietre.

De interes:  O nouă schimbare la Spitalul din Caransebeș. Nu de manager, ci de management!

Semănarea gazonului

După ce ați pregătit terenul urmând pașii descriși în rândurile anterioare, urmează etapa însămânțării. Luați în considerare tipul de gazon care se va dezvolta cel mai bine în zona în care locuiți și încercați să aflați mai multe informații despre fiecare tip de gazon înainte de a cumpăra cantitatea necesară de semințe. Momentul potrivit pentru a semăna gazonul depinde de tipul de semințe achiziționate, așa că luați în considerare acest aspect atunci când vă decideți asupra unui tip de gazon. Respectați instrucțiunile de pe ambalaj în ceea ce privește cantitatea necesară de semințe pentru fiecare mp.

Îngrijirea gazonului după însămânțare

Cel mai recomandat este să mulciți ușor gazonul însămânțat cu un strat ușor de paie, care va reține umeazala și va împiedica semințele să fie luate de vânt sau mâncate de păsări. Irigarea este, de asemenea, foarte importantă. Mențineți solul umed în permanență, în funcție de tipul de gazon însămânțat, deoarece fiecare tip de gazon are cerințe diferite în ceea ce privește cantitatea de apă de care are nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.