Modelul celebrei Alianțe a Vestului este perpetuat la scară mai mică și de edilul-șef al municipiului Lugoj, care, inspirat sau nu de primarii marilor orașe, vrea o alianță cu satele și comunele din jurul municipiului. Un fel de alianță a estului județului Timiș, în care comunitățile să se ajute reciproc, dar Lugojul să câștige mai mult.

Ideea de bază este că mare parte din primarii comunelor din zonă sunt din PSD, ceea ce ar face mai ușoară colaborarea, în opinia lui Boldea.

„Eu tot am spus că vreau să fac o zonă de dezvoltare în jurul Lugojului, mai ales că de la Bethausen, de la Balint, de la Boldur, de la Coșteiu, de la Victor Vlad Delamarina, de la Nădrag, de la Criciova, de la Bârna, toți primarii sunt de la aceeași formațiune politică, toți sunt de la PSD. Am putea face o zonă de dezvoltare cu atâtea localități, cu condiția să ne ajutăm între noi. Să găsim o soluție pe o zonă de dezvoltare și s-ar dezvolta și orașul nostru și comunele din jur”, a declarat Boldea.

De interes:  God galben de instabilitate atmosferică în Banatul de munte – Banat FM

Ideea însă nu pare a avea receptivitate în zonă, mai ales că multe comune din estul județului Timiș pot da lecții orașului Lugoj în ceea ce privește accesarea de fonduri europene pentru proiecte administrative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.