daca-vrei-sa-te-insori-cu-ea-divorteaza-de-el

Atunci cand trecutul iti bate la poarta iar tu esti pregătit sa il întâmpini cu „sufletul la gura”, aranjat si parfumat, Așteptându-l in pragul ușii, entuziasmat fiind de ce anume o sa iti aducă, fii pregătit sa îmbrățișezi dezamăgirea. Mai mult decat atât, fii pregatit sa fii lovit crunt si brutal de palmele acestuia. Niste palme neiertatoare.

Atunci cand trecutul iti bate la usa iar tu ii deschizi e ca si cum ai invita un hot in casa ta cu brațele deschise. Din fericire, hoțul nu iti poate fura decat niste obiecte. Mai mult sau mai putin valoroase. Dar trecutul … Off! Acest colos plin de cicatrici si vânătăi, plin de umbre si de nuanțe de gri sau negru… Acest monstru gigantic… te poate fura cu totul. Iti poate fura suflarea, dorința de Viata, dorinta a merge inainte, de a iubi si de a mai crede si spera in oameni si in tine.

Cand te lasi invadat de fantomele trecutului pregătește-te pentru ce e mai rau. Pregătește-te pentru nopți nedormite, trairi zbuciumate, emoții contradictorii, lacrimi infinite si voci. Multe voci. Niste voci care iti cotropesc mintea si iti corup inima. Niste voci care nu te lasa sa mai visezi. Niste voci care iti „spun” mereu sa iti ții capul întors si picioarele nemișcate. Acele voci pe care le „auzi” mereu si care te urmăresc cu grija si îndeaproape. Le porți cu tine peste tot. Asa cum păcătoșii isi poarta in tăcere si chin păcatele adunate de-a lungul anilor. Asa cum o floare isi poarta tulpina neclintita dar care isi pierde petalele si culorile vii.

De interes:  Cum alegi cel mai bun cărucior pentru copilul tău cu magazinul online Celsius Online

Trecutul nu a fost si nu va fi niciodata un prieten de nădejde. Decat atunci cand înveți din cele apuse si iti continui drumul înspre fericire. Dar nu altfel. In rest el nu poate fi decat un dușman de temut. Un dușman atâta de puternic si de perfid. Atât de glorios si de aspru in victoria pe care o are asupra ta, daca ii permiți acest lucru.

Trecutul paralizează. Paralizează ființa si înăbușe spiritul. Ucide cu premeditarea unui criminal in serie suflete si le arunca in iadul suspinelor si al regretelor fara sfârșit.

In relația de cuplu, trecutul ucide tot. Ucide planuri, ucide zâmbete, îmbrățișări si tineri de mana. Ucide fericirea si o sugruma, intr-o ultima suflare de Speranta.

Daca vrei sa te însori cu Ea, divorțează de El! Trecutul! Altminteri e poligamie. Mai mult sau mai putin. E un chin. Un chin acceptat si îndurat gratuit.

Așadar, daca vrei sa te însori cu Ea, divorțează de trecut! Si fa-o cât mai repede! Pentru ca cine răscolește trecutul, isi plânge prezentul si distruge viitorul.

De interes:  IGPF: Peste 750.000 de ucraineni au intrat în România de la declanşarea crizei din ţara vecină

Citeste mai multe pe:

https://www.facebook.com/alexandruchermeleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.