Se închide traficul pe bulevardul reșițean A.I Cuza, între Poliție și blocul 800! Timp de trei luni vor fi efectuate aici lucrări la rețeaua de apă-canal – Banat FM sound factory

Se închide traficul pe bulevardul reșițean A.I Cuza, între Poliție și blocul 800! Timp de trei luni vor fi efectuate aici lucrări la rețeaua de apă-canal

Începând de săptămâna viitoare, timp de trei luni, șoferii reșițeni vor avea interzis pe bv. A. I. Cuza, între Poliție și blocul 800. Pe acest tronson vor fi executate în această vară lucrări de reabilitare a rețelei de apă și canal. Detaliile au fost oferite într-o conferință de presă organizată de Primăria Reșița.
La întâlnirea cu presa, edilul reșițean Ioan Popa i-a avut alături pe reprezentanții Aquacaraș și Hidroconstrucția, partenerii implicați în proiectul de reabilitare cu fonduri europene a rețelei de apă-canal. Primarul Reșiței a anunțat apropiata începere a lucrărilor pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, tronsonul vizat fiind cel dintre Poliție și blocul 800. În aceste zile, executantul Hidroconstrucția amplasează utilajele în zonă, lucrările urmând să înceapă de luni. Traficul va fi oprit în totalitate pe tronsonul menționat, circulația autovehiculelor fiind deviată pe strada Petru Maior. Inițial, lucrările erau programate în intervalul iulie-decembrie, cu întreruperea traficului pe o banda și semaforizare – dar, pentru ca deranjul să dureze cât mai puțin, Primăria, Aquacaraș și Hidroconstrucția au căzut de acord asupra întreruperii totale a circulației, în ideea încheierii lucrărilor până la începerea anului școlar.
„Am insistat să fac această întâlnire împreună cu colegii de la Aquacaraș și Hidroconstrucția, în primul rând pentru a clarifica public faptul că Reșița, în aceste proiecte de apă-canal, nu are în sarcină decât să dea autorizațiile de spargere, de închidere, de deschidere – nimic altceva. De când mă aflu eu la cârma oraşului, Primăria s-a implicat mai mult poate decât ar fi trebuit – și a existat o anumită lentoare în acţiuni, lucru pe care reşiţenii l-au sesizat şi ni l-au imputat nouă, de cele mai multe ori. Cu colegii am stabilit că putem închide bulevardul în totalitate, şi am promisiunea că lucrarea programată inițial în perioada iulie-decembrie va fi concentrată pe iulie-septembrie, astfel încât la începerea anului şcolar, cu puțin noroc, să reușim să finalizăm lucrările şi să redeschidem bulevardul”, a declarat primarul Ioan Popa.
Lucrările de pe bulevardul A. I. Cuza fac parte dintr-un proiect mai amplu, a cărui derulare a ajuns abia la jumătate. În următorii doi ani, se vor mai executa alte lucrări de reabilitare a rețelei de apă-canal pe încă 50 de străzi, valoarea acestora fiind de circa 33 de milioane de euro. Directorul Aquacaraș, Aurel Văduva, și-a exprimat speranța că lucrările vor fi executate în termenele stabilite împreună cu partenerul Hidroconstrucția.

De interes:  Vara petrecerilor – ținute elegante cu buget redus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.