Connect with us

Locale

Alexandra Păcuraru: 2023 să fie anul renașterii României!

Publicat

pe

La mulți ani, popor român! Îți doresc să ai parte de un 2023 pe care îl poți îndura cu demnitate, în care să începi reconstrucția a tot ceea ce trădătorii care s-au perindat la butoanele de comandă ale țării au distrus în ultimele trei decenii. Îți urez să lupți pentru a-ți recâștiga locul la masa deciziilor care schimbă lumea. Și îți mai doresc ceva: să te trezești din somnul în care ne-au adâncit mai-marii momentului, care trag pentru profiturile lor de zeci de miliarde, iar pe noi ne lasă să batem la porțile Europei! 2023 să fie anul renașterii României!

Avem cu ce, avem cu cine! Trebuie doar să vrem să ne salvăm din ghearele străinilor care au ajuns să ne conducă și să decidă destinul. Miza Schengen este, în opinia mea, un mărunțiș politic. Dar este extrem de importantă în contextul evenimentelor care definesc cursul omenirii, chiar în momentul în care vorbim. Eșecul liderilor de la București dovedește că diplomația românească a murit odată cu Titulescu, iar opoziția Austriei este consecința trădărilor venite chiar din interior.

După invadarea Ucrainei, este clar că asistăm la o renaștere a ideologilor imperialiste. Nu doar Putin visează granițele vechiului URSS. China se pregătește să pornească ofensiva în Asia, iar lângă noi, Balcanii clocotesc. Pericolul vine din toate părțile, mai ales că vedem cum se conturează o nouă alianță împotriva României. Liderii de la Viena, Moscova din inima Europei, pactizează cu bulgarii și ungurii, încercând cu disperare să ne dea o lecție după boicotul post Schengen.

După ce au furat tot ce era de furat, austriecii își pregătesc Ro-exitul. În acest climat tensionat, OMV devine pion important pentru Vladimir Putin și blochează exploatarea gazelor din Marea Neagră. Romgaz a plătit 1,1 miliarde de euro către Exxon pentru Neptun Deep, iar azi se vede nevoită să sisteze proiectul pentru că austriecii nu au depus documentația necesară pentru startul proiectului. Mai grav este că Turcia extrage deja din punga noastră, care se micșorează pe zi ce trece. Și la propriu, dar și la figurat. Cireașa de pe tort este că și bulgarii anunță că au descoperit gaze, în aceeași zonă și este foarte probabil ca, ajutați de OMV, să demareze extracția. Noi rămânem cu banii dați și cu… buza umflată. Asta pentru că ne-am pus speranța în mâinile unor incompetenți. Și Strabag, firmă austrică- ce are acționariat rusesc, blochează investiții de sute de milioane de euro în infrastructură. Cu război la granițe, aeroportul din Satu Mare trebuie finalizat cât mai repede. Dar se pare că alții au planuri.

De interes:  O folosim periodic in bucatarie, fara a stii cate intrebuintari ingenioase poate avea – Banat FM sound factory

După campania pornită de Realitatea Plus, la care vă mulțumim că participați activ, presiunile asupra țării au căpătat noi proporții. Dar nu ne oprim și nu vom renunța niciodată la visul de a ne lua România înapoi. Și cerem public ca cei care ne-au vândut să fie pedepsiți. Trebuie să luptăm până la capăt. Nu avem altă șansă, acesta este singurul drum pe care îl putem urma. De 33 de ani suntem sub ocupație. Și nu, nu vorbesc despre prezența unor trupe invadatoare, ci de băieții deștepți din afară, care au pus mâna pe tot ce ne-a aparținut: sistem bancar, resurse naturale, agricultură, industrie. Au profitat de breșele create de politicienii slabi și trădători, care ne-au vândut fără regrete, pe mărunțiș. Și vă mai miră că pe fondul incompetenței voastre se nasc și cresc în sondaje formațiuni extremiste?

Trăim, fără cel mai mic dubiu, o epocă a violenței, dar circul care zguduie clasa politică mă neliniștește profund. Decât să faceți show de dragul fanilor de pe internet, de ce nu veniți cu soluții? Aveți pârghiile necesare la îndemână. Nu vă oprește nimeni să salvați această țară din mocirlă. Și, mai mult decât atât, de ce nu încetați lupta dintre voi, dacă vă pasă așa de tare de români, precum vă lăudați? Nu aș vrea să dau eu răspunsul, dar nici nu e greu de intuit. Patriotismul nu se strigă în gura mare pe la televizor, nu se flutură deșănțat și nici nu are nevoie de laude. Se simte și se pune în practică. Demn și nu doar de zile mari. Decât să vă lăudați că iubiți țara asta. Nu mai bine faceți ce trebuie, fiecare de la postul lui de comanda, ori din opoziție? Nu cred că înțelegeți, stimați politicieni, anvergura misiunii dumneavoastră.

Astăzi vorbim despre SALVAREA României! Nu vreau să fiu apocaliptică în afirmații, dar suntem înconjurați din toate părțile. Sunt probleme uriașe la fiecare graniță a țării. Ungaria privește cu jind către Ardeal, Austria visează iar la imperiul de altădată, Bulgaria joacă dublu și face pact cu diavolul pentru ca noi să fim abandonați, Serbia a luat iar foc iar despre Rusia nici nu vreau să mai intru în detalii. În ciuda propagandei, Europa este dezbinată, fiecare stat își urmărește propriile interese, mai ales în raport cu Moscova. Doar noi suntem lăsați de izbeliște. În afară de câțiva europarlamentari vocali, suntem zero la capitolul relații internaționale. Dacă noi nu luptăm pentru cauza noastră, cine să o facă? Degeaba ne inflamăm noi, aici la Realitatea, dar și alți colegi de prin alte redacții, dacă cei care sunt la timonă ne-au părăsit. Dar vă garantez că nu vom renunța să fim vocea celor fără voce. Noi nu plecăm genunchiul, vasali intereselor străine. Ne asumăm această decizie, pentru că știm că nu suntem singuri. Vă avem alături pe dumneavoastră, dragi români! Și vă mulțumim pentru că faceți front comun și sunteți mai uniți ca niciodată, în acest demers vital.

De interes:  Un angajat al unei multinaționale s-a sinucis, la Timișoara. El s-a aruncat de la fereastra biroului

Au trecut sărbătorile și fiecare dintre noi se întoarce la ale lui. Copiii au început școala, toată lumea a terminat vacanța de Crăciun și de Anul Nou, deja oamenii încep să se gândească la cumpărarea de vacanțe pentru vară. Observăm că după sărbători totul se concentrează asupra propriei persoane sau a propriei familii. Și atunci, cui îi lăsăm pe cei de care statul nu are grijă, cui îi lăsăm pe sutele de mii de copii care se duc la somn înfometați, pe mâna cui lăsăm femeile abuzate de oameni precum frații Tate… Dar copilele răpite sau obligate să se mărite la 12 ani? Cui lăsăm bătrânii care își duc existența de pe o zi pe alta, aflați în imposibilitatea de a-și plăti facturile la utilități, impozitele pe locuințe, medicamentele care îi țin în viață și chiar hrana de zi cu zi? Expresia “Să fim mai buni” este valabilă doar de sărbători? Este un fel de modă să dăm ceva sau să ajutăm cumva doar de Crăciun sau de Paște? Sau trebuie să fim mai buni tot timpul, pentru că ne pasă cu adevărat de cei din jurul nostru? Veți spune că nu puteți să ajutați în mod constant un copil sau o familie. Și aveți dreptate! Dar putem să avem un aliat puternic! Și ne propunem să atragem Biserica în acest efort pe care trebuie să îl facem pentru aproapele nostru. Se spunea că preotul și învățătorul din sat sunt cei mai importanți oameni ai comunității. Ar trebui să ne întoarcem la acest lucru – preoții pot să facă multe pentru copii, pentru mamele singure, pentru bătrânii săraci. Știm că există mulți preoți care au grijă de comunitatea lor, care au grijă de cei aflați în dificultate. Mulți dintre acești preoți sunt necunoscuți. Îi vom arată și le vom susține și noi efortul, pentru că au nevoie, la rândul lor, de susținere financiară.

De interes:  Bilanț coronavirus 25 ianuarie: 1.551 cazuri noi și 65 decese

Vrem ca biserica să își întoarcă privirea către oamenii care au nevoie și de adăpost, și de hrană, și de bani dar și de o vorbă bună. Vrem să dispară cuvântul “popă”, spus zeflemitor de unii! Iar cuvântul “părinte” să devină apelativul care să însoțească mereu vederea unei fețe bisericești. Să îi ajutăm pentru ca ei să ajute! Nu știm, punctual, toate cazurile sociale din România, deci nu vom putea singuri să le aducem la lumină. De aceea, vă rugăm să ne sprijiniți – dacă știți cazuri sociale grave, pe care statul nu vrea sau nu le poate rezolva, scrieți-ne câteva rânduri pe adresa de mail [email protected].

Vom încerca astfel să ajutăm oamenii! Puteți să ne trimiteți și scrisori la adresa Realitatea Plus: Strada Frumoasă nr. 20, sector 1, București. Nu putem exista unii fără ceilalți – până acum v-am apărat în fața abuzurilor în justiție, v-am arătat de unde vine răul, am luat atitudine față de nedreptățile austriecilor față de România… Este timpul să facem mai mult, vrem să vă ajutăm. Așa fac bunii creștini și așa vom face și noi. Împreună cu Biserica, vom fi mai puternici, vom fi mai convingători! Nimeni de lângă noi nu merită să nu se bucure de viață. Iar împreună putem să aducem zâmbete pe fețele copiilor, să ștergem lacrimile de pe obrazul mamelor, să oblojim vânătăile de pe fața unei femei abuzate, să hrănim un bătrân bolnav care se agață cu disperare de viață. Sunt Alexandra Păcuraru și vă invit, stimați telespectatori, să facem România suverană! 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locale

Reducerea poluării prin colectarea eficientă a deșeurilor

Publicat

pe

De

Într-o lume în care consumul crește rapid, problema deșeurilor devine din ce în ce mai presantă. Colectarea și gestionarea corespunzătoare a acestora sunt esențiale pentru protejarea mediului și a sănătății publice. Printr-un efort comun, fiecare dintre dvs. poate contribui la un oraș mai curat și la un viitor mai sustenabil. Haideți să descoperim împreună avantajele colectării corecte a deșeurilor!

Unul dintre cele mai importante beneficii oferite de un serviciu de colectare deseuri este protejarea naturii. Deșeurile aruncate necorespunzător ajung în ape, păduri sau sol, afectând ecosistemele și viața sălbatică. Prin colectarea și reciclarea adecvată, se reduce poluarea și se conservă resursele naturale. Depozitarea haotică a deșeurilor și arderea acestora în mod necontrolat generează emisii toxice care afectează calitatea aerului. De asemenea, substanțele chimice din deșeuri pot contamina apele subterane, punând în pericol sănătatea publică. O colectare eficientă minimizează aceste riscuri și menține un mediu mai curat.

Multe dintre materialele pe care le aruncăm, precum hârtia, sticla și plasticul, pot fi reciclate și reutilizate. Acest proces necesită mult mai puțină energie decât producerea unor materiale noi. De exemplu, reciclarea aluminiului economisește până la 95% din energia necesară extragerii și prelucrării bauxitei. Colectarea selectivă ajută autoritățile locale să gestioneze mai eficient gropile de gunoi și să reducă cheltuielile pentru curățenie. Cu cât mai multe deșeuri sunt reciclate, cu atât mai puține ajung în depozitele de gunoi, reducând astfel costurile pentru întreținerea acestora.

De interes:  O folosim periodic in bucatarie, fara a stii cate intrebuintari ingenioase poate avea – Banat FM sound factory

Industria reciclării și gestionării deșeurilor creează numeroase locuri de muncă. De la colectori și sortatori, până la angajați în fabricile de reciclare, această activitate generează oportunități economice și sprijină comunitățile locale. Un oraș curat este un oraș mai sănătos. Colectarea organizată a deșeurilor previne acumularea acestora pe străzi sau în zone neautorizate, reducând riscul de răspândire a bolilor și de atragere a dăunătorilor. Astfel, contribuim la un mediu mai plăcut pentru toată lumea.

Implicarea în colectarea deșeurilor și adoptarea unui comportament responsabil încurajează și pe ceilalți să facă același lucru. Fiecare dintre dvs. poate fi un exemplu pentru familie, prieteni și colegi, inspirând un stil de viață sustenabil. Multe orașe au implementat reguli stricte privind colectarea deșeurilor, iar nerespectarea acestora poate atrage sancțiuni. Prin colectarea corectă a deșeurilor, evitați posibilele amenzi și contribuiți la respectarea normelor de protecție a mediului. Economia circulară este un model sustenabil care promovează reutilizarea materialelor și reducerea risipei. Prin reciclare și refolosire, produsele au o viață mai lungă, iar impactul asupra mediului este minimizat. Astfel, colectarea eficientă a deșeurilor devine un pilon al dezvoltării durabile.

De interes:  Guvernul a adoptat ordonanța prin care programul "Prima Casă" s-a transformat în "Noua Casă"

Prin acțiunile noastre de astăzi, modelăm viitorul copiilor și nepoților noștri. Un mediu curat și sănătos este esențial pentru bunăstarea generațiilor viitoare. Contribuind la colectarea deșeurilor, dvs. jucați un rol esențial în protejarea planetei pentru cei care vor veni după noi. Colectarea deșeurilor nu este doar o obligație, ci o oportunitate de a face o schimbare pozitivă în comunitatea dvs. Avantajele sunt multiple – de la protejarea mediului și economisirea resurselor, până la îmbunătățirea calității vieții și crearea unui viitor mai sustenabil. Fiecare gest contează, iar implicarea fiecăruia dintre dvs. poate face diferența. Haideți să ne asumăm responsabilitatea și să contribuim la un mediu mai curat și mai sănătos pentru toți!

Citeste in continuare

Locale

De ce să începeți să colectați selectiv deșeurile chiar de azi

Publicat

pe

De

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este doar o obligație legală, ci și o modalitate eficientă de a proteja mediul și de a contribui la o lume mai curată și mai sănătoasă. Dacă până acum nu ați acordat atenție modului în care gestionați deșeurile, este momentul potrivit să faceți o schimbare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să începeți chiar de azi să colectați selectiv deșeurile.

Protejați mediul înconjurător

Unul dintre cele mai importante beneficii oferite de colectare deseuri este reducerea poluării. Prin separarea corectă a deșeurilor, permiteți reciclarea materialelor și preveniți acumularea de gunoaie în natură. Plasticul, hârtia, metalul și sticla pot fi refolosite și transformate în produse noi, reducând astfel necesitatea de a extrage resurse naturale. Gropile de gunoi sunt o problemă majoră, deoarece ocupă spațiu, poluează solul și apele subterane și contribuie la emisiile de gaze cu efect de seră. Prin colectarea selectivă, multe dintre deșeurile care ajung în aceste gropi pot fi reciclate sau compostate, diminuând astfel impactul negativ asupra mediului.

De interes:  Un angajat al unei multinaționale s-a sinucis, la Timișoara. El s-a aruncat de la fereastra biroului

Colectarea deșeurilor contribuie la economia circulară, un sistem în care produsele și materialele sunt reutilizate și reciclate pentru a crea noi bunuri. În loc să folosim mereu resurse naturale pentru a produce obiecte noi, putem refolosi materiale existente, economisind energie și bani. Reciclarea consumă mai puțină energie decât producerea materialelor din resurse virgine. De exemplu, reciclarea aluminiului necesită cu până la 95% mai puțină energie decât producerea acestuia din bauxită. Astfel, colectarea selectivă reduce amprenta de carbon și ajută la combaterea schimbărilor climatice.

Gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor poate duce la răspândirea bolilor, contaminarea apei și poluarea aerului. Prin separarea corectă a deșeurilor, reduceți riscurile asociate cu depozitarea și arderea gunoiului, contribuind la un mediu mai sănătos pentru toți. Colectarea selectivă vă poate ajuta să reduceți costurile legate de gestionarea deșeurilor. În multe localități, reciclarea este gratuită sau mai ieftină decât eliminarea gunoiului menajer. În plus, materialele reciclabile pot fi vândute centrelor de colectare, oferindu-vă o mică recompensă pentru efortul depus.

De interes:  Bilanț coronavirus 25 ianuarie: 1.551 cazuri noi și 65 decese

Prin adoptarea unui comportament responsabil în ceea ce privește deșeurile, le oferiți un exemplu pozitiv copiilor și tinerilor. Ei vor învăța să prețuiască natura și să fie mai conștienți de impactul acțiunilor lor asupra mediului. Multe persoane consideră că reciclarea este complicată, dar, în realitate, este mai simplă decât pare. Începeți prin a separa hârtia, plasticul, sticla și metalul în recipiente diferite. Majoritatea orașelor oferă sisteme de colectare specializate, ceea ce face procesul și mai accesibil.

În multe țări, inclusiv în România, colectarea selectivă este impusă prin lege. Nerespectarea regulilor poate duce la amenzi, așa că este mai bine să vă aliniați la cerințele autorităților locale și să evitați eventualele sancțiuni. Implicarea în colectarea selectivă a deșeurilor vă transformă într-un membru activ al unei comunități responsabile. Prin gesturi simple, precum reciclarea și reducerea consumului de plastic, contribuiți la un efort global pentru protejarea mediului.

Colectarea selectivă a deșeurilor este o acțiune mică, dar cu un impact mare asupra mediului, economiei și sănătății noastre. Dacă nu ați început deja, acum este momentul să o faceți.

Citeste in continuare

Locale

De Ce Merită Să Recuperați Rapid Permisul Suspendat

Publicat

pe

De

Permisul de conducere este un element esențial al mobilității moderne, oferindu-vă libertatea de a vă deplasa rapid și eficient. Totuși, în anumite situații, acesta poate fi suspendat din diverse motive, precum depășirea limitei de viteză, neacordarea de prioritate sau conducerea sub influența alcoolului. Dacă vă aflați în această situație, aceasta recuperare permis suspendat cât mai rapidă a permisului aduce numeroase avantaje.

Revenirea la Mobilitate și Independență

Fără permis, deplasările zilnice devin mult mai dificile. Fie că mergeți la muncă, faceți cumpărături sau călătoriți, lipsa unui mijloc de transport personal vă poate afecta considerabil stilul de viață. Recuperarea rapidă a permisului vă permite să evitați aceste neplăceri și să reveniți la rutina normală fără întârzieri.

Atunci când nu puteți conduce, sunteți nevoiți să apelați la alternative precum transportul public, taxiurile sau serviciile de ridesharing, ceea ce poate genera costuri semnificative în timp. De asemenea, dacă dețineți o afacere care necesită deplasări frecvente, lipsa permisului poate afecta productivitatea și veniturile. Recuperarea permisului cât mai repede vă ajută să economisiți bani și să evitați cheltuieli neprevăzute.

De interes:  Un angajat al unei multinaționale s-a sinucis, la Timișoara. El s-a aruncat de la fereastra biroului

Pentru multe persoane, permisul de conducere este esențial în desfășurarea activității profesionale. Șoferii de transport, agenții de vânzări, livratorii și mulți alți profesioniști depind de capacitatea lor de a conduce. Dacă permisul este suspendat, există riscul de a pierde locul de muncă sau de a întâmpina dificultăți în îndeplinirea sarcinilor. Recuperarea rapidă a permisului vă permite să evitați astfel de probleme și să vă păstrați stabilitatea profesională.

În funcție de motivul suspendării, există posibilitatea de a reduce perioada de suspendare susținând un test de verificare a cunoștințelor rutiere. De exemplu, dacă permisul a fost suspendat pentru 90 de zile, dar nu ați fost implicat într-un accident, puteți susține examenul și reduce perioada la 30 de zile. Acest avantaj vă ajută să reveniți mai repede pe drumurile publice și să minimizați impactul suspendării asupra vieții dvs.

Dependerea de alte persoane pentru transport poate fi frustrantă și limitativă. Fie că trebuie să apelați la prieteni, familie sau colegi pentru a vă deplasa, această situație poate deveni incomodă și poate crea inconveniente atât pentru dvs., cât și pentru cei din jur. Recuperarea permisului vă oferă din nou libertatea de a vă organiza timpul și traseele fără restricții.

De interes:  Bilanț coronavirus 25 ianuarie: 1.551 cazuri noi și 65 decese

Un permis suspendat poate genera stres și frustrare, mai ales dacă sunteți o persoană activă și obișnuită să aveți control asupra mobilității dvs. Recuperându-vă permisul rapid, eliminați aceste sentimente negative și vă recăpătați autonomia.

Dacă ați ajuns în situația suspendării permisului, este posibil să fi comis o greșeală în trafic. Recuperarea permisului prin susținerea examenului de reducere a perioadei de suspendare vă oferă oportunitatea de a reîmprospăta cunoștințele despre regulile de circulație și de a deveni un șofer mai responsabil.

Unele locuri de muncă, călătorii sau proiecte personale necesită deținerea unui permis valabil. Dacă aveți permisul suspendat pentru o perioadă lungă, este posibil să ratați oportunități importante. Recuperarea permisului într-un timp scurt vă asigură accesul nelimitat la astfel de oportunități.

Recuperarea rapidă a permisului suspendat este esențială pentru a vă menține mobilitatea, independența și stabilitatea financiară. Pe lângă avantajele practice, acest proces vă ajută să vă îmbunătățiți cunoștințele rutiere și să evitați inconvenientele cauzate de lipsa permisului. Dacă vă aflați într-o astfel de situație, luați în considerare toate opțiunile disponibile pentru a vă recăpăta cât mai repede dreptul de a conduce.

Citeste in continuare

ȘTIRI NOI

Ce trebuie sa stiiacum 59 mins

Uși de garaj ecologice pentru un stil de viață sustenabil

În ultimii ani, a existat o cerere tot mai mare de uși de garaj ecologice, deoarece proprietarii de case devin mai...

Localeacum 3 hours

Reducerea poluării prin colectarea eficientă a deșeurilor

Într-o lume în care consumul crește rapid, problema deșeurilor devine din ce în ce mai presantă. Colectarea și gestionarea corespunzătoare...

Localeacum 4 hours

De ce să începeți să colectați selectiv deșeurile chiar de azi

Colectarea selectivă a deșeurilor nu este doar o obligație legală, ci și o modalitate eficientă de a proteja mediul și...

Ce trebuie sa stiiacum 17 hours

Ce tip de deschidere a ferestrelor PVC este potrivit pentru casa ta?

Tipul de deschidere a ferestrelor este un aspect important de luat in considerare atunci cand alegi tamplaria cu profile PVC....

Cum influențează Ashwagandha funcția glandei tiroide? Cum influențează Ashwagandha funcția glandei tiroide?
Ce trebuie sa stiiacum 1 day

Cum influențează Ashwagandha funcția glandei tiroide?

Sursa foto: pexels.com   Ashwagandha și-a câștigat un loc de cinste în lumea suplimentelor naturale datorită multiplelor sale beneficii pentru...

Cum să îți menții vitalitatea: sfaturi și rolul suplimentelor naturale Cum să îți menții vitalitatea: sfaturi și rolul suplimentelor naturale
Ce trebuie sa stiiacum 2 days

Cum să îți menții vitalitatea: sfaturi și rolul suplimentelor naturale

Poză de Diana Polekhina pe Unsplash.com   Într-o lume în care ritmul alert al vieții poate deveni copleșitor, menținerea vitalității...

Afinele: Micul fruct al marilor câștiguri Afinele: Micul fruct al marilor câștiguri
Ce trebuie sa stiiacum 2 days

Afinele: Micul fruct al marilor câștiguri

Sursa foto: Pexels.com   Dacă ai rostit vreodată expresia „un fruct cât o avere”, atunci e clar că nu te-ai...

Localeacum 2 days

De Ce Merită Să Recuperați Rapid Permisul Suspendat

Permisul de conducere este un element esențial al mobilității moderne, oferindu-vă libertatea de a vă deplasa rapid și eficient. Totuși,...

anunt monitorul oficial pierdere carte de munca anunt monitorul oficial pierdere carte de munca
Economieacum 2 days

Beneficiile unei carti de muncă

Creșterea credibilității profesionale În cariera mea, am observat că o carte de muncă bine întreținută joacă un rol esențial în...

Localeacum 3 days

Factorii economici și impactul lor asupra pieței imobiliare

Starea economiei influențează direct prețurile locuințelor și apetitul cumpărătorilor pentru investiții imobiliare. Elemente economice cheie: Nivelul veniturilor populației– Când veniturile...

TOP ȘTIRI Bănățeanul.ro

Copyright © 2025 - BĂNĂȚEANUL.ro Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul www.banateanul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@banateanul.ro