Se deschide punctul de trecere a frontierei de la Moldova Nouă! Decizia a fost luată în ședința de Guvern – Banat FM

Se deschide punctul de trecere a frontierei de la Moldova Nouă! Decizia a fost luată în ședința de Guvern

Guvernul a aprobat deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat româno-sârbe pentru pasageri şi transportul de mărfuri cu vehicule, în regim de bac şi pietonal, între localităţile Moldova Nouă (România) şi Golubac (Republica Serbia), precum şi a punctului vamal.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, actul normativ prevede că noul punct de trecere a frontierei funcţionează între orele 6,00 şi 20,00. Totodată se precizează că este interzis transportul de mărfuri periculoase şi animale vii (care este supus, în mod obligatoriu, controlului fitosanitar şi veterinar), precum şi tranzitul vehiculelor lente.
Proiectul transfrontalier „Punct de trecere a Dunării cu bacul între Moldova Nouă și Golubac” a fost implementat de Consiliul Județean Caraș-Severin (lider de proiect) în parteneriat cu Primăria Moldova Nouă și municipalitățile Veliko Gradiște și Golubac. Valoarea proiectului a fost de 2.352.674,00 euro, sumă finanţată prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.

De interes:  Vicepreședinta Parlamentului European: În PE avem o majoritate covârșitoare pentru aderarea României la Schengen. Nu există motiv ca Austria să se opună

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.