Profesorii, plătiți la examene mai prost decât bacșișul unui curier care livrează mâncare – Postarea virală a unui cadru didactic

O postare pe Facebook a unui profesor din Arad s-a viralizat. El atrage atenția asupra faptului că în cadrul examenelor orale, un profesor este plătit cu doar 4 lei pe candidat evaluat.

„Că tot urmează perioada examenelor: 4 lei este bacșișul pentru curier, sugerat de aplicația ce-ți aduce mâncarea acasă. Tot cu 4 lei este plătit un profesor, când i se cere să evalueze un candidat, cu atenția pe care o vor părinții. Nu uitaţi să scădeţi impozitul!”, scrie profesorul pe Facebook.

Greva din educație continuă după ultimele discuții eșuate dintre guvernanți și sindicaliștii din învățământ. Propunerea Executivului a fost majorarea salarială cu 45%, in loc de cele 40 de procente stabilite initial, dar și prime de 1.500 de lei, acordate anual, pina in 2027. Liderii de sindicat au transmis propunerile dascalilor, iar profesorii urmeaza sa decida daca accepta sau nu noua oferta a Executivului. 

Greva general a profesorilor și a angajaților din învățământ a dus la noi modificări în ceea ce privește calendarul anului școlar.  Înscrierea la examenul de Bacalaureat s-a prelungit până pe data de 13 iunie, iar probele de competență se vor desfășura în perioada 14-23 iunie. Însă, data inițială a probelor scrise rămâne momentan nemodificată. Examenul scris la cele 3 materii se va desfășura în perioada 26-29 iunie.

De interes:  Drum închis în weekend – Banat FM sound factory

În plus, modificări au avut loc și în ceea ce îi privește pe elevii de clasa a 8-a. Înscrierea a fost prelungită până pe 9 iunie, iar probele scrise se desfășoară în perioada 19-22 iunie. Însă, în cazul în care greva generală va mai continua, atunci este posibil ca datele să fie modificate iar. Ministrul Educației deja propune într-un act normativ ca notele la probele orale de la Bacalaureat să fie echivalate cu notele din liceu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.