Schimbarea la față a cartierului Mociur


Consilierii locali ai municipiului Reșița au votat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție în vederea reabilitării unuia dintre blocurile din Mociur și demolarea altuia. Proiectul în valoare de 7,5 milione de euro își propune reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială.
Zona Mociur intră într-un program de reabilitare. Aleșii reșițeni au aprobat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție în vederea reabilitării unuia dintre blocurile din Mociur și demolarea altuia. În momentul actual cele două blocuri prezintă disfuncţionalităţi atât din punct de vedere arhitectural, cât şi al instalaţiilor existente. Finisajele sunt complet deteriorate, instalaţiile sanitare şi electrice distruse în proporţie de 80%, tâmplăria de la ferestre şi uşi este uzată şi chiar lipseşte. Deși pare un proiect prin care se urmărește creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea calității vieții, reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, consilierii PSD nu au votat proiectul deoarece nu li s-a explicat ce se va întmpla cu cele peste 500 de persoane care trăiesc în cele două imobile.
„Nu am ştiut nimic despre intenţia de a demola blocul până la ora şedinţei. Suntem de acord să se dezvolte zona, un bloc se va păstra, iar altul se va demola, însă acolo este vorba de câteva zeci de familii. Să vedem ce se va întâmpla cu ele. Ce asigurări vor primi în viitor pentru o locuinţă? Nu poţi aşa de simplu să dai afară pe oameni şi să le demolezi blocul“, a declarat consilierul local PSD, Mirel Sabo.
Municipalitate lucrează la construirea unui nou bloc de locuințe sociale unde vor fi relocate cele 82 de familii care locuiesc momentan în Mociur
„Există un proiect de aproximativ 7,5 milioane de euro în care toată zona se va reabilita. De aceea am şi cumpărat un teren în zona TMK-ului. Ei vor fi mutaţi acolo, dar după ce vom construi acele locuinţe sociale pentru cei care locuiesc în Mociur. Sunt nişte proceduri pe care noi trebuie să le urmăm acum. Nu va fi nicio demolare înainte“ a declarat viceprimarul municipiului Reșița Adrian Dacica.
Se lucrează în paralel pentru cartierul de locuinţe sociale, pe terenul de la Fierul Vechi, care a fost achiziţionat de la TMK Reşiţa“, a declarat Liviu Gârtoi din partea DADPP Reșița.
Valoarea totală a investiţiei, cu TVA inclus, e de 8,2 milioane de lei, din care construcţii şi montaj, 7,2 milioane de lei.

De interes:  Trei incendii intr-o noapte - Realitatea de Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.