Sa participi la cursuri de engleza pentru adulti sau sa inveti pe cont propriu?

Studierea unei noi limbi poate fi un proces destul de complicat atunci cand esti adult, deoarece timpul si responsabilitatile de zi cu zi te pot impiedica sa acorzi acestei activitati timpul pe care ti l-ai dori.

Exista mai multe modalitati de a invata, doua dintre ele ar fi participarea la cursuri engleza adulti si invatarea individuala.

Care sunt avantajele participarii la un curs predat de catre un profesor?

Clasele au un curriculum structurat

Primul avantaj al participarii la cursuri de engleza pentru adulti este ca profesorul planifica in prealabil un plan de studiu organizat pentru intreaga clasa.

Profesorii unor astfel de cursuri planifica intotdeauna structura conform careia materia va fi predata, astfel incat sa aiba o ordine logica, iar invatarea sa fie cat mai eficienta.

Lucrand pe baza unui curriculum deja planificat inseamna ca nu va trebui sa iti petreci timpul pentru a stabili care este cea mai buna ordine pentru a invata. Profesorul face asta pentru tine si probabil ca ordinea stabilita de acesta este cea mai buna metoda pentru a progresa rapid.

De interes:  Daca vrei sa te însori cu Ea, divorțează de El! – Banat FM

De asemenea, profesorii unor cursuri de limba engleza pentru adulti pregatesc fise cu chestionare, exercitii, texte si teste care sa te ajute sa exersezi cunostintele acumulate.

Clasele ofera oprotunitatea de a invata alaturi de colegi

Acest aspect tine mai mult de personalitatea si comportamentul tau. Pentru multi, participarea la cursuri de limba engleza impreuna cu alte persoane poate fi un imbold pentru a invata mai mult si mai bine. De ce? Deoarece colegii de clasa, prin progresul lor, te vor motiva sa muncesti mai mult, astfel incat sa nu ramai in urma. De asemenea, impreuna cu acestia poti forma grupuri de studiu in care sa va intalniti si sa invatati impreuna, in afara cursurilor.

Un alt avantaj este ca puteti invata cu totii din greselile pe care le faceti, deoarece profesorul poate clarifica o potentiala problema de scriere, vorbire sau conjugare a verbelor la care nici nu te-ai fi gandit.

Clasele sunt predate de profesori bine pregatiti

De interes:  6 motive pentru a mânca dovleac – Banat FM

In cadrul cursurilor de limba engleza, instructorul este o persoana ce detine, pe langa cunostinte lingvistice, si cunostinte in pedagogie. Acest lucru este extrem de benefic pentru tine, deoarece acesta va sti cum sa faca invatarea cat mai usoara pentru tine.

Aceste abilitati ii ofera profesorului capacitatea de a explica intr-o maniera cat mai usor de inteles reguli complexe, pe care poate nu le-ai fi inteles de unul singur.

Care sunt avantajele invatarii pe cont propriu?

Principalul avantaj al invatarii pe cont propriu este ca poti invata oricand si oriunde vrei, nefiind nevoit sa urmezi programul impus de cursurile de limba engleza pentru adulti.

Un alt avantaj este ca poti incerca diferite metode si materiale de studiu pana il descoperi pe cel mai bun pentru tine. Sa spunem ca nu iti place o anumita carte din care studiezi, invatand pe cont propriu poti renunta si alege alta oricand doresti.

De asemenea, deoarece iti alegi de unul singur stilul in care inveti, poti imbina utilul cu placutul. Daca, de exemplu, esti pasionat de jocurile video, atunci acestea pot fi un instrument minunat de a exersa vorbirea si intelegea limbii engleze.

De interes:  Bacul de toamnă vine cu primii eliminați – Banat FM

Bineinteles ca pentru ambele modalitati de studiu exista mai multe beneficii, dar si dezavantaje.

Cea mai buna metoda de a invata este sa imbini participarea la cursuri de engleza cu invatarea individuala.

La centrul de limbi straine Bsmart gasesti ajutorul necesar pentru a invata rapid si eficient, alaturi de cei mai buni profesori, cele mai vorbite limbi ale lumii!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.