Este foarte frecvent ca rutina, stresul sau grijile sa puna capat pasiunii multor cupluri. Daca adaugam la aceasta si nasterea copiilor, relatiile intime devin din ce in ce mai rare. Recuperarea pasiunii pierdute nu este usoara, dar poate se poate face ceva in acest sens.

Ce intelegem prin pasiune?

La inceputul relatiilor, fiecare membru al cuplului sufera o crestere excesiva a anumitor hormoni si neurotransmitatori. Acest lucru face ca comportamentul, gandurile si emotiile lor sa fie modificate de acest cocktail chimic. La nivel biologic, feromonii genereaza semnale chimice care provoaca o atractie excesiva fata de persoana iubita.

Alte substante secretate in timpul infatuarii, cum ar fi dopamina sau norepinefrina, provoaca sentimente de euforie, exaltarea emotiilor, chiar lipsa poftei de mancare. Acestea sunt senzatii obisnuite in momentele in care cineva este indragostit si se lasa purtat de pasiune. La nivel cognitiv, stim ca, in starea de infatuare, cuplurile petrec ore intregi cu gandul unul la altul.

Pe de alta parte, creierul persoanei indragostite sufera o crestere notabila a circulatiei serotoninei in sistemul lor nervos. Acest cunoscut neurotransmitator, datorita relatiei sale cu fericirea, contribuie la fenomenele fiziologice si psihologice care declanseaza pasiunea.

De interes:  Masajul anticelulitic – solutia ideala pentru o silueta mult visata!

Pasiunea intr-o relatie de cuplu face ca atractia si dorinta resimtite de cealalta persoana sa fie foarte intense. In aceasta perioada, cuplul este vazut ca o persoana perfecta, care doreste sa petreaca cat mai mult timp cu ea. Fiecare efort este putin pentru a face cuplul fericit, indiferent de costul pentru realizarea acestuia. In acest moment nimic nu este mai important pentru iubitori decat relatia lor.

In aceasta etapa, cuplul simte o dorinta sexuala foarte ridicata, iar declansatorii pot fi diverse. Stimulii fizici, psihologici sau combinatia ambelor, insotite de simturile mirosului, atingerii si vederii. Totul poate provoca emotie si dorinta sexuala in corpul indragostitilor atunci cand sunt impreuna. Pasiunea, privita dintr-o perspectiva evolutiva, este un impuls puternic catre nevoia biologica de a se reproduce.

De ce se termina pasiunea?

Impulsul initial in relatiile cauzate de pasiune este programat sa dureze un anumit timp, disparand treptat. Pasiunea este o strategie evolutiva care ne determina sa facem sex de nenumarate ori la inceputul relatiilor. Acest lucru creste sansele de a avea urmasi si ca mostenirea noastra genetica sa fie transmisa, atingand astfel obiectivul nostru ca specie. Dar starea de infatuare nu poate fi prelungita prea mult in timp, deoarece consuma multe resurse ale individului. De asemenea, capacitatea de a rationa si de a se concentra asupra obiectivelor dincolo de imperechere sunt limitate in timpul infatuarii. Acesta este motivul pentru care pasiunea se diminueaza, dand loc altor stadii ale relatiei.

De interes:  Ce face un fotograf de stil de viata?

Prin urmare, primul lucru de inteles despre sfarsitul pasiunii in cuplu este ca este ceva complet normal. Oamenii nu sunt facuti in mod evolutiv pentru a avea o relatie cu acelasi partener de-a lungul vietii noastre. Exista, de asemenea, hormoni care sunt secretati in timpul etapelor post-pasiune, care sunt responsabili de stabilizarea relatiilor. Oxitocina, principalul hormon care intareste legatura amoroasa, este de asemenea responsabila de scaderea dorintei sexuale in cuplu. Dar nu suntem doar instinct si biologie, ci sunt alte componente in relatiile noastre ca urmare a socializarii.

Petreceti timp impreuna

Poate fi acasa, intr-un hotel sau oriunde doriti. Un hotel este recomandat pentru ca ofera mai multa intimitate. Este un cadru necunoscut care adauga entuziasm si surpriza si va indeparteaza de rutina zilnica.

Daca este acasa, pregatiti camera la o temperatura confortabila. Temperatura este o parte fundamentala a confortului. Puneti lumanari , uleiuri parfumate daca este pe placul dvs. si lasati lumina necesara, astfel incat sa nu fie prea mult sau prea putin.

De interes:  Utilitatea printării 3D în industria dentară

Cuceriti-va partenerul zi de zi

Incercati sa va surprindeti partenerul , reveniti sa faceti lucrurile pe care le-ati facut la inceputul relatiei si pe care nu le mai faceti, faceti-va sexy pentru el, aveti grija de el, iubiti-l, multumiti-i pentru ceea ce face pentru voi si amintiti-va si de calitati, nu numai de defectele sale.

Inovati in domeniul intim

Atunci cand avem tendinta de a face intotdeauna acelasi lucru, sexul devine de rutina si acest lucru este in detrimentul dorintei noastre . Exista o gama larga de posibilitati de a inova in sexualitatea noastra, putem incepe cu cel mai usor lucru de facut este sa schimbam locurile (explorati diferite locuri din casa dvs., faceti o escapada de weekend, vizionati filme erotice impreuna.), schimbati rolurile sexuale obisnuite sau chiar experimentati cu jocuri de rol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.