Rujeola revine în Caraș-Severin. 5 cazuri confirmate!


Rujeola revine în Caraș-Severin. Direcția de Sănătate Publică a județului a raporat primele cazuri ale îmbolnăvirii cu acest virus. Până în prezent 5 cazuri au fost confirmate cu acest virus, iar alte 9 așteaptă confirmarea analizelor de laborator.
Primele cazuri cu suspiciune de rujeolă de anul acesta au apărut și în Caraș-Severin. Este vorba de 14 cazuri, în majoritate adulți, dintre care cinci sunt conformate în urma analizelor de laborator. Pacienții sunt cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani iar copiii, între unul și trei ani. Iar localitățile din care provin acești pacienți sunt Valea Bolvașniței, Bogâltin, Globurău, Eftimie Murgu, Mehadia, Reșița, Topleț și Zlagna.
În acest moment în stocurile Direcției de Sănătate Publică a județului există 2114 doze de vaccin ROR iar până acum au fost vaccinați 1988 de copii.
În perioada 2016-2017 Banatul de munte a fost unul dintre cele mai afectate teritorii din România, aici înregistrându-se circa 500 de cazuri de rujeolă, și s-au înregistrat 3 decese din cauza acestei boli.

De interes:  Parcare cu patru etaje lângă fostul sediu al STPT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.