România intră în cursa pentru organizarea finalei Europa League

„Am semnat angajamentul”. România și-a depus candidatura pentru găzduirea unei noi finale europene.

În anul 2012, Arena Națională a găzduit finala Europa League dintre Atletico Madrid și Athletic Bilbao, încheiată cu scorul de 3-0.

Acum, la mai bine de 11 ani de la acel eveniment, România vrea să fie din nou gazda unei finale europene de cel mai înalt calibru.

Finala Europa League din 2026 sau 2027

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat pe rețelele sociale că a fost semnat angajamentul prin care România și-a depus candidatura pentru organizarea finalei Europa League de peste trei sau patru ani.

Totodată, edilul a transmis și că Arena Națională ar urma să sufere anumite renovări, pentru a fi la cele mai înalte standarde la acea vreme.

”Am semnat angajamentul pentru depunerea candidaturii în vederea organizării finalei UEFA Europa League 2026 sau 2027”.

”Calendarul este unul strâns, iar termenul pentru depunerea candidaturii ca oraș organizator este 15 noiembrie. 

”Alte 3 țări candidează pentru organizarea evenimentelor: Germania, Turcia și Scoția. După deliberările UEFA, orașele care vor găzdui cele două finale vor fi anunțate în mai 2024. 

De interes:  Accident grav în județul Timiș. O mașină și un TIR s-au ciocnit, sofer rămas încarcerat

Sunt încrezător că la fel ca în cazul celorlalte evenimente sportive găzduite de București, vom reuși să creăm iubitorilor de fotbal o experiență plăcută. Ar fi o onoare pentru Capitală să găzduiască un asemenea eveniment care va îmbunătăți imaginea orașului și va atrage turiști”, a continuat edilul.

Primăria Capitalei are în desfășurare un protocol cu Federația Română de Fotbal și UEFA prin care își asumă să îndeplinească aspectele de organizare cu caracter general solicitate de UEFA, printre acestea regăsindu-se demararea anumitor investiții pentru a aduce la zi anumite elemente ale Arenei Naționale, dar și elaborarea planului de mobilitate dedicat evenimentului și încheierea protocoalelor necesare„, a transmis Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.