Ploi abundente și vânt în cea mai mare parte a țării

Vremea de astăzi, 4 noiembrie, este instabilă în general, avertizează meteorologii. 

Astăzi, vremea va deveni în general instabilă în jumătatea sud-estică a țării unde vor fi înnorări temporar accentuate, averse moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, local vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când pe alocuri vor fi ploi slabe de scurtă durată, iar vântul va sufla slab și moderat.

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai mari decât cele normale astfel încât maximele se vor încadra între 13 și 29 de grade

In Bucuresti, vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, moderate cantitativ, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade.

De interes:  Dorin Iacob, verdict despre caracatița de pe Otopeni: Facem bani sub motivul că suntem ocrotiți de servicii

La munte, cerul va prezenta înnorări îndeosebi în prima parte a intervalului, când va ploua pe arii extinse în Carpații Meridionali și Orientali și izolat în rest. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar, cu o probabilitate mai mare în Carpații de Curbură, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe creste. Valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, dar se vor menține mai ridicate decât cele specifice perioadei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.