Revoltă la Ocolul Silvic Banatul Montan! „Toți angajații ne băgăm preaviz. Să văd cine va păzi pădurile!”

Problemele continuă la Ocolul Silvic Banatul Montan! Autodenunțul făcut în numele lui Ghiocel Meda, scandalul cu exploatarea din Dealul Golului, încercarea de demitere a șefului de ocol și dezbaterea salariului său sunt urmate de revolta angajaților neplătiți de două luni!

Alături de mai mulți colegi ai săi, Sorin Ilie Peica face apel la presă și vorbește despre situația deloc plăcută sau de neglijat. După ce au fost dezvăluite sumele amețitoare de pe fluturașul de salariu al șefului de ocol, Peica vorbește despre datoriile pe are Ocolul Silvic Banatul Montan le are de achitat și, totodată, despre datoriile pe care primăriile le au către ocol. Datorii care, după cum ne spune acesta, există de la constituirea ocolului.

Supărat că nu li se acordă importanța cuvenită și precizând că nu este nici hoț, nici prost, Peica a răbufnit: „Consiliul de Administrație, după părerea noastră, este constituit 100% ilegal! 166.000 de lei avem datorie doar la ANAF. Suntem într-o situație disperată. De 7 luni ni s-au reținut banii pe bonurile de masă, nu am primit niciun bon. Nici un angajat, de două luni, nu și-a luat salariul. Facem un apel disperat către cei 16 primari să renunțe la întâlnirea din septembrie, chiar dacă au concedii programate, să renunțe la ele și, miercuri, să vină pentru soluționarea problemelor”. 

Amenințat înainte de a convoca presa, după propriile mărturisiri, Peica amenință la rândul său: „Ajung pădurarii să fie trimiși la primari, să stea la ușile acestora și să se roage de ei să plătească. Dacă nu se întâlnesc miercuri, joi cel târziu, toți angajații ne băgăm preaviz! Să văd cine va păzi pădurile! Am primit un telefon înainte de această ședință să fiu foarte atent ce spun pentru că ei au juriști foarte buni”. Conform celor spuse, telefoanele au venit atât din partea unor membri ai Consiliului Administrativ, cât și din partea șefului său. „Nu trebuie să afle presa!”

Peica a făcut cu această ocazie un apel către edilul-șef al Reșiței, Nelu Popa, rugându-l și pe acesta să le acorde sprijin: „Noi îl considerăm un om de cuvânt, un om onest, dacă promite ceva, face. Controalele au arătat că hoți nu suntem, cred că nici proști nu suntem. Silvicultura este o lege nescrisă trebuie să-ți aperi pădurea chiar dacă nu îți iei salariul, pentru că răspunzi. Nu e așa de simplu că ți-ai luat mapa și ai plecat acasă!”

Concluzia?! „E o nebuloasă, ca în Triunghiul Bermudelor, aici doar intră, de ieșit nu mai iese nimic!”, a punctat Sorin Ilie Peica, făcând haz de necaz.

De interes:  6 motive pentru a alege serviciile de ingrijire a batranilor la domiciliu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.