Reșița redevine capitala gimnasticii juvenile din România! Naționalele Individuale ale juniorilor se vor desfășura timp de trei zile la Polivalentă

În prag de noiembrie, municipiul Reșița redevine capitala gimnasticii juvenile masculine din România. În Polivalenta reșițeană se vor desfășura timp de trei zile întrecerile Campionatului Național Individual și pe Aparate al juniorilor – eveniment organizat de Federația Română de Gimnastică, în parteneriat cu Primăria reșițeană, Consiliul Județean Caraș-Severin, Clubul Sportiv Școlar și Clubul Sportiv Municipal din Reșița. Montarea aparatelor în Sala Polivalentă a început deja, lucrările de amenajare sunt în grafic, și există premisele unei competiții reușite, s-a spus la conferința de presă susținută de Dan Grecu, vicepreședintele Federației, și antrenorul Robert Bălan, șeful secției de gimnastică de la CSS Reșița.
„La sfârșitul acestei săptămâni avem onoarea să organizăm din nou Campionatul Național de juniori. Reșița va fi o gazdă primitoare pentru toți sportivii juniori din țară, și sperăm ca la sfârșitul acestei competiții toată lumea să plece cu rezultatele dorite, în funcție de nivelul de pregătire la care sunt la ora actuală. La Reșița vor participa în jur de 60-70 de sportivi de la toate cluburile de gimnastică masculină din țară, după programul stabilit de Federația Română de Gimnastică. În acest sens, vă pot spune că joi va fi acomodarea pentru toți sportivii care vin din țară, vineri se vor desfășura concursurile individuale, iar sâmbătă vor fi finalele pe aparate, unde cei mai buni opt sportivi de la fiecare aparat își vor disputa cele trei medalii. Avem și reșițeni , trei dintrei ei sunt componenți ai lotului național de juniori, iar alți trei sunt de la Clubul Sportiv Școlar Reșița – mă refer aici la categoria mică. La nivel cinci, la categoria mai mare, vor mai intra în concurs încă trei gimnaști de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. Din păcate, am avut mai multe cazuri de varicelă în cadrul lotului de juniori, motiv pentru care câțiva sportivi care se pregătesc aici nu vor putea participa, dar asta este, nu te poți pune cu boala”, a declarat profesorul Robert Bălan.
În calitate de supervizor al centrului național de juniori de la Reșița, tehnicianul Dan Grecu a vorbit despre elementele noi ce vor fi prezentate în concurs de juniorii de top ai României. „O să vedeți și la concurs, dacă ați fost și anul trecut veți vedea că au învățat copiii elemente noi, pe care le vor prezenta acum în competiție, și sperăm să fie de bun augur pentru Europenele de anul viitor”, a declarat Dan Grecu.
În cursul zilei de joi sportivii se vor putea acomoda cu sala și aparatele, vineri spectacolul sportiv va debuta la ora 9.00 și se va încheia în jurul orei 19.00, iar reuniunea sportivă de sâmbătă se va desfășura între orele 9.00 și 13.00. Intrarea publicului este liberă.

De interes:  ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Iaşi, Neamţ şi Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.