Cultura
La mulţi ani, Sandra şi Michael Creţu! – BANAT

Sandra Ann Lauer (n. 18 mai 1962, Saarbrücken, Germania), cunoscută profesional ca Sandra, este cântareață germană de muzică pop și eurodance care s-a remarcat in anii ’80. Înaintea de a începe o carieră solo sub numele de Sandra, până în 1984, a fost vocalista trupei Arabesque. Sandra a participat ca vocalistă și la proiectul muzical Enigma, al fostului său soț, Mihai Crețu, cunoscut și ca Michael Cretu.
Sandra a fost o „regină” a muzicii disco a anilor ’80. Artista s-a născut la Saarbrücken, la 18 mai 1962. Și-a început cariera, în 1974, înregistrând piese pentru un post de radio din orașul natal. Andy mein Freund a fost primul său single, un omagiu adus câinelui său. În 1978 a înlocuit-o pe una dintre cele trei componente ale trupei Arabesque, trupă care cunoștea deja un important succes în Japonia.
Pe viitorul soț, Michael Cretu, l-a cunoscut cu ocazia unor înregistrări în studioul din Offenburg al cunoscutului producător Frank Farian, unde Crețu era keyboardist. În 1984, formația se destramă, iar Sandra începe o carieră solo. Cu ocazia Anului Nou, în 1984 Michael Crețu îi compune piesa Maria Magdalena, care era să reprezinte un veritabil succes în Europa. În scurt timp, ea a realizat numeroase albume. Pe 7 ianuarie 1988, Michael și Sandra s-au căsătorit. În 2007 cei doi s-au despărțit, iar în 2010 Sandra s-a căsătorit cu producătorul muzical Olaf Menges.
După 1992 Sandra s-at dedicat vieții private și creșterii celor doi copii Nikita și Sebastian, lăsând cariera muzicală pe planul al doilea. În noiembrie 2008 cântăreața a vizitat și România susținând un concert la Piatra Neamț. De atunci Sandra a mai apărut de două ori în România, când a susținut un concert în decembrie 2013 de revelion la Galați, apoi, pe 2 decembrie 2014 când a susținut un concert la Sala Palatului din București.
Printre marile succese ale Sandrei se numără: Maria Magdalena (1985), In the Heat of the Night (1985), Hi! Hi! Hi! (1986), Everlasting Love (1987), Stop for a Minute (1987), Heaven Can Wait (1988), Hiroshima (1990), One More Night (1990), Don’t Be Aggressive (1992), Such a Shame (2002).
Discografie
The Long Play (1985)
Mirrors (1986)
Ten on One (The Singles) (1987)
Into a Secret Land (1988)
Everlasting Love (1988)
Paintings in Yellow (1990)
Close to Seven (1992)
18 Greatest Hits (1992)
Fading Shades (1995)
My Favourites (1999)
The Wheel of Time (2002)
Reflections (2006)
The Art of Love (2007)
Back to Life (2009)
The Platinum Collection (2009)
Stay in Touch (2012)
Mihai Crețu, cunoscut ca Michael Cretu și Mihai Cretu (n. 18 mai 1957, București, România), este un muzician și producător muzical român, activ muzical în Germania și Europa de Vest, domiciliat în insula spaniolă Ibiza, cunoscut mai ales ca fiind creatorul proiectului muzical Enigma.
Mihai Crețu a studiat muzica clasică la liceul numărul 2 din București și la Paris, începând din 1968. În perioada 1975 – 1978, a urmat cursurile Academiei de muzică din Frankfurt, obținând licența în muzică. De formație pianist Crețu a lucrat ca producător și interpret la instrumente cu clape pentru Frank Farian, germanul care s-a aflat în perioada anilor 1970 – 1980, în spatele marilor succese comerciale numite Boney M și Milli Vanilli.
Mihai Crețu, cunoscut sub pseudonimul artistic de Curly M.C., a lucrat înaintea proiectului său muzical Enigma cu numeroși producători, muzicieni și artiști, printre care se numără Sandra Crețu, Frank Farian, Boney M, Goombay Dance Band, Peter Cornelius, Manfred „Tissy” Thiers și Mike Oldfield. În timpul rulării proiectului Enigma a colaborat cu alți muzicieni precum sunt Jens Gad, Frank Peterson, David Fairstein, ATB, Jam & Spoon, Peter Ries, Ruth-Ann Boyle și Andru Donalds.
Axat pe producere și aranjament muzical, Crețu lucrează în propriul său studio muzical, numit Studioul A.R.T., situat chiar la reședința personală a cuplului Michael și Sandra Cretu, din insulele Baleare, pe insula Ibiza.
Conform propriului său web site, până la finele anului 2001, Mihai Crețu ar fi vândut peste 100 de milioane de albume.
Crețu a studiat muzica clasică la Liceul Nr. 2 din București în anul 1965 și în Paris în anul 1968. Mai târziu a urmat Academia de Muzică din Frankfurt, Germania din anul 1975 pînă în 1978, obținând o diplomă universitară în muzică. Crețu a fost recunoscut ca un cântăreț la pian electronic și a produs melodii pentru Frank Farian, maestrul German care s-a aflat în spatele succesului din anii 1970 și 1980 al cunoscuților cântăreți Boney M și Milli Vanilli.
In anii 80 Crețu a devenit producătorul cvartetului pop Hubert Kah și a început să scrie melodii cu liderul de formație Hubert Kemmler, scoțând numeroase hituri. Among his other work, Crețu a fost de asemenea unul dintre producătorii albumului Mike Oldfield’s 1987, Islands, mai ales cea de a șasea melodie, „The Time has Come” și producătorul albumului din anul 1989 al lui Peter Schilling , The Different Story (World of Lust and Crime).
Crețu a întâlnit-o pe viitoarea lui soție Sandra Lauer (mai târziu Sandra Crețu) atunci când cânta la orgă electrică în turneul live cu grupul Arabesque. În colaborare cu mai mulți membri ai formației, cum ar fi Hubert Kah, a fost co-producător și a produs mai multe albume de succes pe care i le-a dedicat ei, începând cu melodia „Maria Magdalena” care a fost pe locul 1 în top în 21 de țări. Noua formație s-a numit simplu Sandra, deși numele întreg al Sandrei este foarte des folosit în scopuri financiare. Crețu s-a căsătorit cu Sandra Lauer pe data de 7 ianuarie, 1988. Au avut doi copii gemeni Nikita și Sebastian, care s-au născut în anul 1995.
O altă formație lansată de Crețu s-a numit Moti Special („Cold Days, Hot Nights”), cu care Crețu a produs melodii și a cântat la mijlocul anilor 80.
A fost patronul casei de muzică A.R.T. Studios din Ibiza, înainte să se mute la o nouă reședință din dealurile Ibizei. Noua lui casă din coasta vestică și romantică a insulei Ibiza este o casă de stil marocan spectaculoasă și a fost ridicată în 9 ani de către Bernd Steber și Gunter Wagner. De asemenea deține un studio de înregistrări foarte modern, care a păstrat numele inițial, din care speră să scoată mai multe albume pe viitor.
În anul 1998, Crețu a mai făcut odată echipă cu Jens Gad (în trecut au lucrat împreună la Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!) și au lansat albumul The Energy of Sound sub numele Trance Atlantic Airwaves. Crețu și Gad au lucrat de asemenea cu cântărețul Jamaican Andru Donalds, care a avut un succes în Europa cu melodia „All Out of Love” din anul (1999)..
Primul solo al lui Crețu a fost lansat o dată cu single-ul Wild River, în anul 1978. Primul său album solo a fost lansat în anul 1979 și a fost intitulat Ausgewählte Goldstücke ca produs German, și Moon, Light & Flowers ca producție realizată în limba engleză.
Al doilea album solo al lui Crețu, intitulat Legionäre, a fost lansat în anul 1983. Acest album a avut versuri în limba germană și au fost compuse de Mihai. A fost co-producător și supervizat de Harald Steinhauer și l-a avut ca profesor pe Armand Volker.
Al treilea album solo al lui Crețu s-a intitulat Die Chinesische Mauer, și a fost lansat în anul 1985. În limba engleză traducerea titlului ar fi „The Chinese Wall”, și este mai bine cunoscut ca, „The Great Wall of China”. În română s-ar traduce Marele zid chinezesc. La fel ca și albumul precedent, acesta are versuri în limba germană, care au fost compuse de Mihai, și coproducător a fost Armand Volker. Acest album a fost de asemenea lansat separat în limba engleză și o versiune diferită a melodiei este cunoscut sub numele „The Invisible Man”. Câteva din melodiile din „The Invisible Man” au fost ușor editate, și de aceea diferă puțin de versiunea germană Die Chinesische Mauer.
După ce s-a căsătorit cu Sandra în 1988, Crețu a avut o idee bazată pe sugestiile lui David Fairstein, pentru un proiect muzical „new age dance”, sub numele -sugerat de Fairstein- Enigma. Împreună cu Frank Peterson și David Fairstein, Crețu a creat primul lor single, o melodie inovativă intitulată Sadness, care a avut un succes neașteptat. Albumul MCMXC a.D., lansat în 1990, a avut un succes uriaș. Se presupune că s-au vândut cam 20 de milioane de exemplare în toată lumea. Unul dintre scopurile proiectului Enigma era de a oferi muzică nemaiauzită până atunci, și care nu se mai producea nicăieri, ceea ce l-a obligat pe Crețu să caute mereu noi direcții muzicale și să nu se lase depășit de imitatori.
MCMXC a.D. a rămas pentru 282 de săptămâni în topurile Billboard, și a ieșit doar la doi ani după lansarea celui de-al doilea album Enigma, The Cross of Changes, în 1993. Peterson avusese deja neînțelegeri cu Crețu și a părăsit proiectul în 1991. Enigma folosise până acum cânturi gregoriene, dar Crețu a decis să se axeze pe cântece tribale pentru al doilea album. Așa a apărut Return to Innocence, care va deveni hit mondial.
Paramount Pictures i-a propus lui Crețu să compună coloana sonoră pentru filmul Sliver, și astfel, în 1993 a apărut încă un single Enigma, Carly’s Song, numit după personajul principal din film.
În 1996, Le Roi Est Mort, Vive Le Roi!, al treilea album Enigma, a fost lansat. Din punct de vedere stilistic, este o combinație între primele două albume, dar nu s-a bucurat de același succes.
Pentru al patrulea album, The Screen Behind the Mirror, Crețu a schimbat din nou direcția muzicală, folosind fragmente din Carmina Burana. Andru Donalds și Ruth-Ann Boyle au apărut pentru prima dată pe acest album. Deși Jens Gad lucrase cu Crețu la albumele precedente, este creditat pentru prima oară acum.
Hotărând că primul capitol al proiectului Enigma se încheiase, Crețu a lansat două albume compilații: Love Sensuality Devotion: Greatest Hits și Love Sensuality Devotion: The Remix Collection.
Crețu nu mai era convins să continue proiectul, dar totuși a compus Voyageur în 2003. Sunetele de flaut Shakuhachi și cânturi gregoriene și tribale cu care își obișnuise ascultătorii au fost înlocuite de ritmuri mai pop. În martie 2006, un nou single numit Hello & Welcome a fost lansat, în așteptarea următorului album.
Ultimul său album, al șaselea din istoria Enigma, se numește A Posteriori. A fost lansat pe 22/25 septembrie 2006.
Sursa: Wikipedia
Ce trebuie sa stii
De ce merită să alegi un apartament nou într-un complex rezidențial modern?

Piața imobiliară din România cunoaște o dezvoltare rapidă, iar cumpărarea unui apartament într-un ansamblu rezidențial nou a devenit o alegere din ce în ce mai populară. Fie că îți dorești o locuință personală sau o investiție profitabilă pe termen lung, această opțiune aduce numeroase beneficii, de la calitatea construcției la facilitățile moderne și perspectivele favorabile de apreciere a valorii proprietății.
De ce să alegi un apartament într-un ansamblu rezidențial nou?
1. Calitate superioară a construcției și inovații tehnologice
Apartamentele din complexele noi sunt construite cu materiale moderne și tehnici de ultimă generație, ceea ce garantează o rezistență crescută în timp, eficiență energetică și un nivel sporit de confort. Totodată, multe ansambluri sunt dotate cu sisteme inteligente pentru locuință, securitate avansată și soluții de monitorizare a consumului de energie, oferind un trai mai sigur și mai eficient.
2. Facilități integrate pentru un stil de viață complet
Un alt avantaj major al locuirii într-un ansamblu rezidențial este accesul la facilități diverse, special gândite pentru confortul locatarilor. Spații verzi bine amenajate, locuri de joacă pentru copii, săli de fitness, parcări subterane și servicii precum supermarketuri sau cafenele – toate acestea creează un mediu de trai echilibrat și plăcut, promovând spiritul comunitar.
3. Posibilitatea de personalizare a locuinței
Spre deosebire de apartamentele vechi, noile construcții oferă deseori viitorilor proprietari șansa de a personaliza finisajele și chiar compartimentarea locuinței. Astfel, fiecare își poate adapta spațiul de locuit conform stilului propriu și preferințelor estetice, creând un cămin cu adevărat personalizat.
4. Investiție sigură și profitabilă
Achiziția unui apartament nou este o investiție inteligentă, având în vedere creșterea constantă a valorii imobiliare, mai ales în zonele aflate în plină dezvoltare. În plus, un apartament nou este mai atractiv pentru potențialii chiriași, oferindu-le proprietarilor șansa de a obține un venit pasiv constant.
Cum te ajută platformele online în achiziția unui apartament?
Tehnologia a transformat semnificativ modul în care oamenii își caută o locuință, iar platformele imobiliare online, precum TitanPark.ro, fac procesul de selecție mai rapid și mai convenabil, în special pentru cei care caută apartamente Titan.
1. Informații complete la un click distanță
Prin intermediul acestor platforme, utilizatorii pot accesa rapid planuri ale apartamentelor, imagini de înaltă calitate și tururi virtuale interactive. Astfel, procesul de selecție devine mult mai eficient, economisind timp și reducând numărul vizitelor fizice necesare.
2. Libertate totală în alegerea locuinței
Cumpărătorii pot explora multiple opțiuni din confortul propriei case, fără a depinde de programările rigide ale agenților imobiliari. Această flexibilitate le oferă libertatea de a analiza ofertele în ritmul lor, luând decizii bine fundamentate.
3. Diversitate de oferte pentru toate gusturile
Platformele specializate, precum TitanPark.ro, oferă o gamă extinsă de apartamente în ansambluri moderne, inclusiv în zone foarte căutate, precum cele de apartamente Sector 3 din București. Indiferent de buget sau preferințe, fiecare poate găsi apartamentul care i se potrivește.
Zone ideale pentru achiziționarea unui apartament nou
Cartierul Pallady – dezvoltare accelerată și oportunități multiple
Zona Pallady se numără printre cele mai dinamice cartiere ale Capitalei, beneficiind de numeroase investiții în infrastructură și servicii. Cei care caută Pallady apartamente se bucură de acces facil la transport public, centre comerciale și parcuri, ceea ce face această zonă o alegere excelentă atât pentru familii, cât și pentru investitori.
Sector 3 – un echilibru perfect între accesibilitate și confort
Sectorul 3 continuă să fie unul dintre cele mai apreciate sectoare ale Bucureștiului datorită infrastructurii sale dezvoltate, proximității față de spațiile verzi și ofertelor variate în domeniul educației și sănătății. Investițiile constante în această zonă susțin creșterea valorii imobiliare, ceea ce transformă achiziția unui apartament Sector 3 într-o alegere inspirată pe termen lung.
Cumpărarea unui apartament într-un complex rezidențial modern aduce multiple avantaje, de la siguranța construcției și accesul la facilități complete, până la perspectivele excelente de investiție. Utilizarea platformelor online precum TitanPark.ro simplifică procesul de căutare, oferind acces facil la o varietate mare de oferte și informații detaliate. Alegând să investești într-o zonă în plină dezvoltare, cum ar fi Pallady sau Sector 3, îți asiguri nu doar un stil de viață modern, ci și o investiție solidă pentru viitor.
Ce trebuie sa stii
Ghidul complet pentru a oferi in dar o experienta de degustare de vinuri

Oferirea unei experiente de degustare de vinuri poate fi un cadou exceptional pentru iubitorii de vin sau pentru cei care doresc sa exploreze lumea vinurilor. Aceasta nu este doar o oportunitate de a savura bauturi fine, ci si de a crea amintiri de neuitat. Iata cum poti planifica si oferi o astfel de surpriza.
1. Alege tipul de experienta potrivit
Exista diverse modalitati de a oferi o degustare de vinuri:
- Tururi la crame locale: Organizeaza o vizita la o crama din apropiere, unde persoana draga poate invata despre procesul de vinificatie si poate degusta vinuri direct de la sursa.
Vogue - Degustari private la domiciliu: Angajeaza un somelier care sa conduca o sesiune privata de degustare acasa, oferind o experienta intima si personalizata.
- Abonamente la cutii de degustare: Servicii precum Vinebox trimit lunar selectii de vinuri in eprubete elegante, insotite de note de degustare si ghiduri video, permitand explorarea diferitelor regiuni viticole din confortul casei.
2. Personalizeaza experienta
Pentru a face cadoul cu adevarat special, tine cont de preferintele persoanei:
- Selectia vinurilor: Alege vinuri care se potrivesc gusturilor sale sau introdu-o in noi varietati pe care nu le-a incercat inca.
- Elemente surpriza: Adauga detalii precum un buchet de flori, o scrisoare personalizata sau chiar o sesiune foto pentru a imortaliza momentul.
3. Adauga o componenta educationala
O degustare de vinuri poate fi atat distractiva, cat si educativa.
- Invatarea tehnicilor de degustare: Un somelier poate explica modul corect de a degusta vinul, evidentiind aspecte precum culoarea, aroma si gustul.
- Povesti despre vinuri: Afla si impartaseste povesti interesante despre originile vinurilor selectate, procesul de productie si caracteristicile lor unice.
4. Asigura-te ca experienta este confortabila
Confortul este esential pentru a te bucura de degustare:
- Transport: Daca degustarea are loc intr-o alta locatie, asigura transportul pentru a permite relaxarea completa.
- Ambianta: Creeaza un mediu placut, cu muzica ambientala si iluminare adecvata, pentru a spori placerea experientei.
5. Captureaza momentul
Imortalizeaza experienta prin fotografii sau videoclipuri, astfel incat amintirile sa poata fi revazute si impartasite cu altii.
Intrebari frecvente despre oferirea unei experiente de degustare de vinuri
1.Este necesar ca persoana sa fie un cunoscator de vinuri pentru a se bucura de degustare?
Nu, degustarile sunt concepute pentru a fi accesibile atat incepatorilor, cat si cunoscatorilor, oferind informatii si experiente adaptate nivelului fiecaruia.
2.Cat dureaza, in general, o sesiune de degustare de vinuri?
Durata variaza, dar majoritatea sesiunilor dureaza intre 1 si 3 ore, in functie de numarul de vinuri degustate si de profunzimea informatiilor oferite.
3.Pot combina degustarea de vinuri cu alte activitati?
Da, multe crame ofera pachete care includ tururi ale podgoriilor, mese gourmet sau chiar cursuri de gatit.
4.Este potrivit sa ofer o degustare de vinuri ca dar de aniversare?
Absolut, este un cadou elegant si memorabil, potrivit pentru diverse ocazii speciale.
5.Cum pot gasi crame sau servicii de degustare de incredere?
Cauta recenzii online, solicita recomandari de la prieteni sau consulta ghiduri de specialitate pentru a identifica optiunile de incredere din zona ta.
Cultura
Amintiri autentice, surprinse cu pasiune

Fotografia de eveniment nu este doar o profesie pentru mine, ci o adevărată pasiune. Fiecare eveniment este unic, plin de emoție și momente speciale, iar misiunea mea este să le transform în imagini memorabile, pe care să le retrăiești cu aceeași intensitate, de fiecare dată când le privești.
Fotograf de nunta si botez in Bucuresti
Mi-ar plăcea să fiu alături de tine în ziua nunții, a cununiei sau a botezului, surprinzând toate detaliile esențiale și emoțiile autentice. De-a lungul timpului, eu și echipa mea am avut onoarea de a fi martori la nenumărate povești frumoase, iar clienții noștri ne-au confirmat de fiecare dată cât de prețioase sunt amintirile pe care le creăm împreună.
În fiecare cadru caut naturalețea, eleganța, lumina perfectă și detaliile care dau farmec momentului. Sunt discret, atent și mereu pregătit să surprind nu doar ceea ce se vede, ci și emoțiile mai subtile – priviri pline de iubire, lacrimi de fericire, zâmbete sincere, mâini strâns împreunate, chiar și gingășia unui prunc la botez. Toate acestea formează o poveste vizuală pe care o vei prețui o viață întreagă.
Știm cu toții cât de repede trec momentele importante, dar fotografiile și videoclipurile potrivite îți vor permite să le retrăiești oricând. Fiecare imagine devine o fereastră către trecut, readucându-ți senzațiile și bucuria trăite atunci. De aceea, ne asigurăm că fiecare fotografie păstrează autenticitatea și emoția evenimentului tău.
Ca fotograf de nuntă și eveniment, lucrez alături de o echipă de profesioniști pasionați, care pun suflet în fiecare proiect. Împreună oferim servicii foto-video personalizate, adaptate stilului și dorințelor tale. Ne dorim ca fiecare album foto și fiecare clip video să reflecte fidel frumusețea și emoția fiecărui moment, pentru ca amintirile tale să rămână vii și peste ani.
Fie că este vorba despre nunta visurilor tale, cununia civilă, botezul copilului sau un alt eveniment important, suntem aici pentru a crea imagini autentice, pline de viață și emoție. Îți oferim mai mult decât fotografii – îți oferim amintiri pe care le vei prețui pentru totdeauna.
-
Ce trebuie sa stiiacum 7 days
Ce rol au invertoarele în eficiența sistemelor fotovoltaice?
-
Ce trebuie sa stiiacum 7 days
Decorul ideal pentru terasa ta: Sfaturi și trucuri pentru o atmosferă de vis
-
Localeacum 5 days
Cât trebuie să economisești ca să fii în siguranță din punct de vedere financiar? Recomandarea specialiștilor
-
Ce trebuie sa stiiacum 4 days
Marius Bostan: Am fost anchetat de Securitate pentru anticomunism, la 17 ani. Nu am colaborat cu ei, nu am turnat pe nimeni!
-
Ce trebuie sa stiiacum 5 days
Când este momentul potrivit pentru a schimba anvelopele de vară?
-
Ce trebuie sa stiiacum 7 days
Cum să construiești o relație autentică cu partenerul tău de viață
-
Ce trebuie sa stiiacum 7 days
Pasiune.ro – locul în care dorințele prind viață discret și elegant
-
Educatieacum 4 days
Cum să îți alegi corect calea profesională încă din timpul liceului