Reșița are din nou un sportiv la Festivalul Olimpic al Tineretului European! Înotătorul Denis Popescu va concura la marea competiție din Azerbaidjan

Denis Popescu este, fără îndoială, unul dintre cei mai valoroși exponenți ai generației care vine din urmă în natația românească. În ultima perioadă, juniorul reșițean antrenat de Nadia Câmpan la CSS Reșița a devenit o prezență constantă pe podiumurile naționale, reușitele sale aducându-l și în vederile antrenorilor federali. Cele mai recente performanțe ale lui Denis s-au consemnat la Campionatele Internaționale ale României, acolo unde reșițeanul a urcat de două ori pe podium.
„Am reușit să cucerim cu Denis Popescu două medalii la juniori mari, una de argint și una de bronz. În urma acestor rezultate, el a fost cooptat în lotul național al României, pentru a participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European. După 15 ani, Reșița reușește să trimită din nou un sportiv la acest campionat, care este deosebit de important, și pentru care Denis s-a pregătit foarte mult”, a declarat antrenoarea Nadia Câmpan.
„Internaționalele României au reprezentat un pas înainte pentru mine, deoarece am reușit să cuceresc două medalii, argint la 200 m spate și bronz la 100 m spate, cu timpi foarte buni. Mă bucur că am fost cooptat în lotul național pentru FOTE. Mi-aș dori ca la această competiție să-mi îmbunătățesc timpii, și, de ce nu, să cuceresc o medalie”, a spus Denis Popescu.
Festivalul Olimpic al Tineretului European va avea loc anul acesta la Baku, în Azerbaidjan, în perioada 21-27 iulie. Cu 100 de zile înaintea marii competiții, Flacăra Păcii a fost aprinsă la Baku, în cadrul unei ceremonii organizate de Asociația Comitetelor Olimpice Europene și Comitetul de Organizare a FOTE. Acum, capitala azeră se pregătește să-și primească oaspeții în condiții cât mai bune. De remarcat că ultima prezență a înotului reșițean la Festivalul Olimpic al Tineretului European s-a consemnat acum 15 ani, când Reșița a fost reprezentată de înotătoarele Carmen Pau și Sabrina Osiac, eleve ale profesorului Mihai Popilian. Acum, e rândul lui Denis Popescu să strălucească la FOTE. Până la marea competiție a tineretului european, reșițeanul mai are în față o provocare importantă: luna viitoare, Denis va participa, cu lotul național de juniori, la Comen Cup, o competiție internațională găzduită de orașul bulgar Burgas.

De interes:  Fațada Operei din Timișoara poate fi gata în două luni. Ce lipsește din proiectul inițial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.