Consilliul Județean Timiș condus de Călin Dobra, în linia I în lupta împotriva răspândirii COVID-19

Pandemia de COVID – 19 a generat situații cu care până în momentul de față, lumea modernă nu s-a mai confruntat. În primul rând este vorba despre provocările medicale cărora suntem cu toții nevoiți să le facem față, dar este vorba și despre cele cu care s-au confruntat autoritățile care gestionează din punct de vedere administrativ întreaga situație.

În județul Timiș, noul virus COVID – 19 a fost ținut în frâu și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș condus de Călin Dobra, care din luna martie și până în prezent, ”a aruncat în lupta” dusă împotriva COVID – 19, aproape 14 milioane de lei. Suma a mers atât înspre spitale, pentru achiziția de aparatură modernă, care să răspundă cât mai repede nevoilor medicale, cât și spre instituțiile subordonate Consiliului Județean Timiș, dar și spre Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care să distribuie cât mai rapid și eficient materiale de protecție. Tot efortul a fost depus pentru ca specialiștii să poată răspunde nevoilor populației, sănătatea oamenilor să fie protejată iar economia să supraviețuiască acestui impas pe care încă încercăm să îl depășim. În vreme ce Guvernul României a alocat pentru județul Timiș puțin peste 400 mii lei pentru lupta împotriva COVID – 19, tot greul a fost dus de Consiliul Județean Timiș și primării, tocmai acele autorități ale căror bugete au fost tăiate de Guvernul PNL și încărcate cu responsabilități care până anul trecut erau asumate de Guvern.

De interes:  Bomba din dosarul lui Gabriel Oprea. Detaliul care are putea schimba totul

Imediat ce starea de urgență a fost instituită pe teritoriul țării noastre, Consiliul Județean Timiș a alocat în regim de urgență bani pentru achiziția de reactivi pentru testarea suspecților de COVID – 19 precum și materiale de protecție pentru medici. Primii care au beneficiat de acest suport au fost chiar specialiștii de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara. Este și spitalul care a internat și tratat cu succes primii pacienți infectați cu COVID – 19 din județul Timiș. Peste 300 de mii de lei au fost direcționați spre această unitate medicală.Imagine

Lupta împotriva COVID – 19 s-a dus pe mai multe fronturi, spitalele suport fiind și ele beneficiarele unor alocări extrem de importante de la Consiliului Județean Timiș condus de Călin Dobra. Pentru pacienții și medicii de la Spitalul Județean ”Pius Brînzeu” din Timișoara au fost achiziționate kituri de testare, echipamente medicale performante, paturi pentru secția de Anestezie și Terapie Intensivă, un Computer Tomograf de ultimă generație, servicii hoteliere pentru personalul medical precum și reactivi și consumabile pentru teste COVID. Spitalul Județean ”Pius Brînzeu” din Timișoara a beneficiat, în total, doar pentru lupta împotriva acestui virus, de aproximativ 10 milioane de lei. Sunt bani investiți în sănătate de administrația Dobra, pentru care acest domeniu a fost mereu o prioritate. Din această sumă alocată spitalului județean, peste 400 mii lei au avut ca destinație plata serviciilor hoteliere pentru personalul medical aflat în prima linie în lupta împotriva COVID – 19. Consiliul Județean Timiș s-a asigurat că medicii și asistentele de la spitalul județean, dar și de la Serviciul de Ambulanță Timiș, sunt și ei în siguranță după ce încheie turele de serviciu. A plătit cazarea pentru ei astfel încât aceștia să nu își pună în pericol familiile și să nu riște să le transmită virusul. Timp de două luni, zeci de medici și asistente au locuit în unitățile hoteliere din Timișoara pentru a preveni orice risc de transmitere a bolii.

De interes:  La ce ne sunt utili rulmentii si de unde ii achizitionam pe cei de calitate?

Imagine

Spitalele municipale din Lugoj și Timișoara au fost și ele desemnate unități medicale suport în tratarea persoanelor infectate cu COVID – 19 și au beneficiat de întreg sprijinul din partea Consiliului Județean Timiș, în administrația Călin Dobra. Pentru spitalul municipal ”Dr. Teodor Andrei” din Lugoj au fost alocați bani pentru kituri, peste 300 mii lei iar aparatul de testare care este acum în unitatea medicală, cu ajutorul căruia sunt testați sute de lugojeni, a fost adus cu sprijinul Consiliului Județean Timiș. Spitalul Municipal din Timișoara este o altă unitate suport în lupta împotriva COVID – 19 care a beneficiat de întreg sprijinul administrației Dobra. Și aici au fost alocate fonduri pentru achiziția de teste, peste 250 mii lei. Consiliul Județean Timiș a contribuit cu fonduri și pentru spitalul mobil instalat pe stadionul CFR din Timișoara și operaționalizarea lui. Cele 200 mii lei alocate au fost folosite pentru un generator cu abur, o stație de încărcare, echipamente de protecție pentru medici și pacienți și alte consumabile necesare în tratamentul împotriva infecției cu COVID – 19.

De interes:  Câte fructe și legume trebuie să consumăm într-o zi pentru o alimentație sănătoasă

Imagine

O instituție care a beneficiat de fonduri importante pentru achiziția de materiale de protecție și dezinfectanți este Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Banat” al județului Timiș. Consiliul Județean Timiș a avut în permanență un dialog cu reprezentanții ISU Timiș și a răspuns cu rapiditate solicitărilor venite din partea instituției. ISU Timiș a achiziționat materialele și echipamentele de protecție cu fondurile alocate de CJ Timiș, aproape patru milioane de lei. Ulterior, acestea au fost distribuite spre instituții, primării sau spitale. Alte 250 mii lei au mers înspre ISU Timiș pentru achiziția de corturi de triaj și prelate, care să fie folosite pentru unitățile medicale în această perioadă iar ulterior, pentru orice altă situație de urgență.

Prioritatea pe care domeniul sănătății o are în actualul mandat al președintelui Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra va rămâne o regulă și pentru viitorul mandat. După ce această perioadă în care protecția împotriva virusului COVID – 19 consumă foarte multe resurse, destinația lor va fi construcția și modernizarea de spitale și asigurarea echipamentelor performante cu care actul medical să fie mai rapid și mai precis.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.