Remi-ul este un „clasic” al jocurilor de societate. Probabil că ai jucat măcar o dată până acum una dintre numeroasele sale variantele (Remi Gin, Oklahoma Gin, Michigan Rummy, Remi Kalooki, Traditional, Remi 500, Samba, Boliva, Canasta), folosind cărți de joc sau piese din lemn sau plastic.

În ultimii ani, o dată cu progresul tehnologic, socializarea a trecut și ea în online. Jocurile care în mod normal aduceau familia sau prietenii în aceeași încăpere sunt accesibile online, astfel că tu, din România, poți fi la aceeași masă de joc virtuală cu amici sau necunoscuți din orice colț al planetei.

Divertismentul pe Internet este aproape nelimitat, poate că remi-ul nu mai este printre primele tale opțiuni, însă nu ar fi rău să îl redescoperi, mai ales că se poate juca pe bani reali, în cazul în care vrei să faci totul și mai interesant.

Jocul online are aceleași reguli ca și cel față în față, schimbându-se doar modalitatea de interacțiune. Obiectivul jocului este de a rămâne fără nicio piesă pe tabla de joc prin etalare în suite și formații. O alta modalitate de a câștiga este de a închide pe tabla. Iată cele mai importante puncte din regulament:

 • Sunt 106 piese în total, 104 cu numere de la 1 la 13 și 2 piese de Jolly Joker. Pentru fiecare valoare sunt 8 piese, în culori diferite: 2 x roșu, 2 x negru, 2 x albastru și 2 x galben.
 • Piesele sunt grupate în grămezi de câte 7 cu fața în jos, care sunt aranjate pe masă una lângă alta. Rămâne o piesă în plus (atuul), care se întoarce cu fața în sus și ia locul piesei din top dintr-o grămadă. Respectiva piesă este mutată pe următoarea grămadă, care devine de 8.
 • Fiecare jucător primește două grămezi. Jucătorul care va da primul jos (aflat în stânga dealer-ului) va primi grămada cu 8 piese.
 • Fiecare jucător își aliniază piesele pe tablă. Doi jucători care au duble (piesă de aceeași valoare și aceeași culoare) pot face schimb între ei. Piesele se dau cu fața în jos.
 • Dacă un jucător va primi piesa asemănătoare cu atuul la împărțirea grămezilor, el trebuie să anunțe și va avea din start 50 de puncte.
 • La etalare, piesele de la 2 la 9 au valoarea de 5 puncte fiecare. Piesele de la 10 la 13 au valoarea de 10 puncte fiecare. 1 într-o suită de 1-2-3-4 … are valoarea 5. 1 într-o suită 12-13-1 are valoarea 10. 1 într-o formație 1-1-1 are valoarea 10. Jolly Joker-ul ia valoarea piesei pe care o substituie.
 • Suita (șirul) este un grup format din cel puțin 3 piese cu valori consecutive de aceeași culoare (de exemplu, 5 de albastru, 6 de albastru, 7 de albastru. O asemenea suită va avea valoarea 15).
 • Formația (terța) este formată din 3 sau 4 piese de aceeași valoare și de culori diferite (de exemplu, 10 de galben, 10 de albastru și 10 de roșu. O asemenea formație valorează 30 de puncte).
 • Pentru prima etalare este nevoie de cel puțin o suită și un total de 45 de puncte. Se pot coborî doar suite.
De interes:  De ce merita sa cumperi un laptop 2 in 1

 • În loc să tragă din grămadă, un jucător care s-a etalat poate să ia o piesă de oriunde din șirul format din piesele date jos de ceilalți jucători, dacă poate forma cu ea formație sau suită cu alte două piese de pe tabla sa. Va lua și celelalte piese, de la cea de unde a rupt șirul, până la finalul șirului.
 • După ce a tras o piesa și înainte de a pune piesă pe masă, jucătorul poate coborî alte suite și formații sau poate „lipi” piese la suitele/formațiile etalate pe masă de ceilalți jucători.
 • Un jucător care nu este etalat poate lua doar ultima piesă din șir.
 • Când un jucător rămâne pe tablă cu trei piese sau mai puține, trebuie să anunțe.
 • La final, atunci când se calculează punctajul realizat de fiecare jucător în runda respectivă, piesele de la 2 la 9 au valoarea de 5 puncte fiecare. Piesele de la 10 la 13 au valoarea de 10 puncte fiecare. 1, indiferent că este în formație sau suită, are valoarea 25, iar Jolly Jokerul are valoarea 50.
 • Valorile pieselor etalate sunt adunate, iar valorile pieselor rămase pe tablă atunci când alt jucător închide sunt scăzute.
 • Închiderea este premiată cu alte 100 de puncte.
De interes:  Unde găsim haine de bună calitate și de mărimi mari?

Remi este în același timp un joc de noroc și unul de strategie, ca și pokerul. Dacă ești bun, poți face profit pe Internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.