PROTESTE violente în Franța: starea de urgență, tot mai aproape – Un adolescent de 17 ani a fost ucis de un polițist

Proteste violente în Franța. Țara se apropie de starea de urgență după a treia noapte consecutivă de proteste violente, iar președintele francez, Emmanuel Macron, a convocat o nouă întâlnire de urgență a guvernului. Hexagonul a clocotit, iar marile orașe au fost pur și simplu sub teroarea protestatarilor: străzile au fost pline de oameni furioși care s-au bătut cu forțele de ordine, au incendiat mașini și pubele și chiar o primărie.

După seara de foc, peste 3.000 de oameni au fost răniți și mai bine de 660 arestați. Furia francezilor a prins proporții uriașe, după ce un adolescent de 17 ani a fost ucis de un polițist, pentru că ar fi refuzat să oprească la un control rutier. Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoțional! 

Proteste violente în Franța.

Revoltați peste măsură de moartea tânărului de 17 ani, francezii au semănat teroare. În Nanterre, zeci de mașini au fost incendiate, străzile au fost baricadate, iar magazinele au fost jefuite. Apoi au pornit apoi în marș spre marile orașe cu aceleași gânduri.

De interes:  Mesajul președintelui UMPMV, general (r) Gabriel Oprea, de Paște: Fie ca iubirea Lui Hristos pentru oameni să ne facă mai înțelepți

În centrul Parisului, mai multe magazine au fost sparte și un depozit de autobuze a fost cuprins de flăcări. Oamenii revoltați au încercat inclusiv să dea foc primăriei din Clichy. Teroarea s-a răspândit peste noapte și în Marisilia, Lyon și Toulouse, unde francezii nu au avut limite și au distrus tot ce le-a ieșit în cale.

Peste 40 de mii de forțe de ordine au ieșit în stradă ca să facă față tulburărilor cu grenade lacrimogene. Polițiștii și pompierii au fost nevoiți să se retragă după ce au fost bombardați din toate unghiurile cu artificii și pietre.

Adolescentul de 17 ani din era la volanul mașinii în momentul în care a fost împușcat de polițiști. Tânărul nu a oprit la un control de rutină, iar asta a pus forțele de ordine pe jar. În imagini se observă cum polițistul, fără să stea pe gânduri, se apropie de victimă și o împușcă.

Moartea tânărului a provocat un val de tristețe și în rândul vedetelor. Fotbalistul Kylian Mbappe a postat pe Twitter un mesaj cu privire la tragedie, în care mărturisește că suferă pentru Franța și pentru familia băiatului.

De interes:  Polițist lovit de un interlop în parcarea unui mall din Timișoara

Între timp, și Emmanuel Macron a reacționat. Liderul a convocat o celulă de criză și o ședință de urgență. Însă a avut și timp de distracție. Cât Hexagonul clocotea de la un capăt la altul, președintele francez a fost surprins la concertul legendarului Elton John.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.