Cum va fi vremea în acest weekend

Sfârșitul acestei săptămâni va aduce o încălzire a vremii, iar temperatura va urca până la 34 – 37 de grade în sudul țării. În jumătatea nordică a țării, vor fi intervale cu risc de averse torențiale și furtuni.

După o dimineața cu minime de 12 – 18 grade, ziua de sâmbătă, 29 iulie, va aduce maxime de 26 – 29 de grade în nord, centru și pe litoral, 30 – 32 în vest și nord-est, și până la 31 – 35 de grade în Muntenia și Oltenia.

Câteva înnorări și averse vor fi posibile mai întâi în zonele de munte, iar local, după-amiaza și seara, vor fi șanse de furtuni în Maramureș, nordul Crișanei și, pe alocuri, în nordul Transilvaniei și al Moldovei.

Duminică, 30 iulie, canicula se întoarce în sudul Munteniei și al Olteniei, unde temperatura va urca din nou până la 35 – 37 de grade, în timp ce în celelalte regiuni ale țării se vor înregistra între 28 și 34 de grade.

De interes:  Rareș Bogdan, despre Legea pensiilor speciale: „Sper să fie scrisă corect măcar acum”

După-amiaza și seara, va fi risc ridicat de furtuni în nordul, vestul, centrul și nord-estul țării, iar pe spații restrânse și în celelalte regiuni.

Local, furtunile vor fi însoțite de vijelii și grindină, iar cantitățile de apă vor atinge, local, 20 – 30 l/mp, iar izolat, îndeosebi în nord-vest și în zonele de munte, până la 40 – 50 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.