Protest al poliţiştilor timișeni, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor

Câteva zeci de poliţişti au protestat în faţa Prefecturii Timiş, nemulţumiţi de îngheţarea salariilor din sistemul bugetar de apărare şi ordine publică, dorind să fie solidari cu acţiunile colegilor lor din ţară.

“Continuăm formele de protest faţă de promovarea Ordonanţei de Urgenţă bugetar-fiscale prin care suntem din nou discriminaţi. Mă refer la aparatul bugetar din sistemul de apărare şi ordine publică. De asemenea, prin protestul nostru de azi, îi susţinem pe colegii noştri care protestează în fata Ministerului de Interne”, spune preşedintele Filialei Timiş a Sindicatului National al Poliţiştilor DECUS, Stan Sever.

Potrivit acestuia, poliţiştii vor sancţiona faptele contravenţionale doar prin avertismente, iar unde se constată fapte flagrante, care depăşesc sfera acestui avertisment, vor fi aplicate şi sancţiuni contravenţionale, dar preponderent vor fi avertismente.

De asemenea, poliţiştii nu vor mai accepta să facă ore suplimentare sau să desfăşoare activităţi care nu sunt prevăzute în fişa postului, cum ar fi înmânarea deciziilor de carantinare persoanelor care au COVID-19, dar nici verificarea acestora la domiciliu pe perioada carantinării.

De interes:  Dezinfectant furat în drumul spre spital

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.