Distribuția pastilelor de iod, AMÂNATĂ. De ce s-a RĂZGÂNDIT Alexandru Rafila?

Distribuția pastilelor cu iod a fost amânată! Comprimatele vor ajunge la români la jumătatea lunii aprilie, asta deși Ministerul Sănătății anunțase că împărțirea va începe azi. Nu se știe însă cum vor fi distribuite pentru că medicii de familie refuză să facă acest lucru. Doctorii susțin că într-o singură zi ar fi nevoiți să împartă pastile la peste 170 de pacienți.

Așa cum știm deja, pastilele de iod vor fi distribuite populației cu vârsta între 0 și 40 de ani, însă distribuirea comprimatelor va începe abia în a doua jumătate a lunii aprilie. Autoritățile au decis să amâne procesul de distribuire a comprimatelor și asta deoarece – spun ele – prioritar este în prezent procesul de informare a populației. 

Instituția condusă de Alexandru Rafila precizează că în momentul de față „nu există niciun pericol care să facă necesară administrarea acestor pastile”.

„La începutul săptămânii viitoare, Guvernul României și Ministerul Sănătății vor demara campania de informare a populației referitoare la modul de administrare și de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu”, a anunțat Ministerul Sănătății.

De interes:  Scandal monstru pe Aeroportul Otopeni. Cum sunt umiliți românii după ce zborurile au fost anulate - VIDEO

Până în prezent, instituția nu a oferit detalii suplimentare legate de această campanie, respectiv în ce va consta și cum se va desfășura. Tot ce se știe este că Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate urmează să stabilească, în următoarea perioadă, „procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.