Prognoza meteo actualizată! COD GALBEN de caniculă și ploi torențiale, în aproape toată țara!

ANM a actualizat, în această dimineață, prognoza meteo. Au fost emise două coduri galbene. Unul de instabilitate atmosferică, iar altul de disconfort termic accentuat.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 20 și 21 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

         Valul de căldură se va menține în Muntenia, Dobrogea și în sudul Olteniei și al Moldovei. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
Interval de valabilitate: 20 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 22:00
Zone afectate: conform textului și hărții

        În intervalul menționat, în Maramureș, Moldova, Dobrogea și în estul Transilvaniei și în nordul și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp).

De interes:  Sărbătoarea Reducerilor: Black Friday la Altex, în perioada 2 noiembrie – 22 noiembrie, în magazinele fizice și online (P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.