Ce temperaturi ne așteaptă în iulie și august. Anunțul meteorologilor ANM, vară cu fenomene extreme

Meteorologii ANM au prognozat primul val de caniculă din acest an. Acesta va avea loc chiar în weekendul pe care îl așteptăm. Acest prim val de căldură este semnalul unei veri care va aduce temperaturi ridicate, dar și vijelii și grindină.

Din păcate, lunile iulie și august vor fi două luni cu fenomene extreme, avertizează meteorologii ANM.

”Vorbim de un aer tropical prezent în vestul, sud vestul Europei, care va migra de la o zi la alta către sudul, centrul și sud-estul Europei. Ne va influența treptat. Mâine și poimâine ajungem la vreme călduroasă, vor fi peste 30 de grade la câmpie, maximele vor fi 25 – 33 de grade Celsius”, a declarat meteorologul Mihai Timu.

Vineri, 23 iunie, temperaturi de 34 de grade Celsius

Conform ANM, temperaturile mai ridicate vor fi, culmea, în Câmpia de Vest, în timp ce pe litoral temperaturile vor fi mai scăzute.

”Temperaturi mai scăzute vor fi pe litoral, iar cele mai ridicate spre Câmpia de Vest. Influența acelui aer cald o vom simți vineri și sâmbăt. Vineri vor fi maxime spre 34 de grade Celsius, izolat putem atinge pragul caniculei, cel mai probabil în zona Banatului.

De interes:  Strategie în alb și negru – Ediția din 9 iulie 2022

Sâmbătă, temperaturile vor scădea în vest, centru și nord, dar să se mute temperaturile de prag de caniculă către Câmpia Română, Muntenia, sudul Moldovei, vestul Dobrogei”, a mai precizat meteorologul ANM.

Căldurile vor începe chiar de joi, moment din care românii vor resimți disconfortul termic. Ploile dispar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.