O profesoară de istorie din Timișoara a fost premiată la Gala Excelenței în Educație. Adriana Bălaj a străbătut zeci de kilometri între 7 localităţi, ca să ajungă la cele peste 10 școli în care predă. 

Ca să facă materia mai atractivă, profesoara i-a pus pe copii să redacteze „scrisori de pe front” familiilor lor şi le-a făcut machete cu tranşee, ca să-i ajute să înțeleagă cum decurgeau luptele. Adriana Bălaj este unul dintre cei 12 profesori români premiați, relatează Realitatea PLUS. 

La doar 30 de ani, Adriana Balaj este un reper al tinerei generații de profesori, iubiți de elevi. 

„Am început să predau cum am terminat facultatea, în 2013. Prima oară am fost învățătoare în satul meu natal (n.r. – Cărpiniș) am văzut că era un post de învățătoare și nu era luat. Era un post pe un concurs din școală, de necalificați și am avut o clasă de a II-a și ei mi-au deschis iubirea asta față de copilași. Ei au terminat clasa a VIII-a în pandemie și când erau micuți, i-am pus să-și scrie o scrisoare pentru ei în clasa a VIII-a. Le-am păstrat, le-am laminat și le-am trimis prin poștă cu o poză cu noi”, a povestit profesoara.

De interes:  Clubul Mystic a monopolizat podiumul la Kosice Open! Dansatorii reșițeni au adus acasă șapte titluri – Banat FM sound factory

Adriana Bălaj are și o poveste fascinantă. Imediat dupa terminarea facultatii, ani la rând a facut naveta intre Timisoara si mai multe localitati din judet, unde, a predat la peste 10 scoli si i-a invatat pe copii Istorie si Educație Civică.

În 2019, învățătoarea Andrada Mazilu, tot din Timișoara, de la Liceul Nikolaus Lenau, a fost printre laureații Galei MERITO, pentru premierea dascălilor etalon în Educație.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.