procesor-xeon

Atunci când alegi un procesor, trebuie să determini utilizarea intenționată a ansamblului. Intel îmbunătățește capabilitățile de executare a comenzilor securizate prin extinderea hardware a capabilităților procesoarelor și chipset-urilor. Această tehnologie oferă caracteristici de securitate, cum ar fi lansarea măsurabilă a aplicației și executarea sigură a comenzilor pentru platformele digitale de birou.

Face acest lucru creând un mediu în care aplicațiile rulează izolat de alte aplicații din sistem. La beneficiile unui procesor intel xeon mai vechi, poți adăuga și mai multă capacitate L3, până la 45 MB, mai multe nuclee, până la 18 și mai multă memorie RAM suportată, până la 768 GB per procesor. În același timp, consumul nu depășește 160 W.

Toate funcțiile specializate Intel Xeon

La prima vedere, aceasta este o valoare foarte mare, însă, având în vedere că performanța unor astfel de procesoare este de câteva ori mai mare decât același Xeon E3-1220 V3 cu un TDP de 80 W, economiile devin evidente. De asemenea, trebuie remarcat faptul că niciunul dintre procesoarele familiei Core nu acceptă multiprocesarea, adică nu poți instala mai mult de un procesor într-un singur computer.

De interes:  Solutii pentru automatizari porti la s-metal.ro

Majoritatea aplicațiilor pentru servere și stații de lucru escalează bine între nuclee, fire și procesoare fizice, astfel încât instalarea a două procesoare îți va oferi un câștig de performanță de aproape 2 ori.Toate plăcile de bază proiectate pentru procesoarele Intel Xeon sunt echipate cu un chipset dedicat care permite toate funcțiile specializate Intel Xeon.

De asemenea, aspectul plăcilor de bază pentru Zions este adesea diferit de cel pentru computerele desktop. Este legat, în principal datorită faptului că echipamentul serverului este de obicei instalat într-un dulap, unde sistemul de răcire necesită un aranjament special de componente.

Un procesor puternic sau unul mai slab?

Modelul Intel Xeon și, în consecință, platforma serverului, sunt selectate pe baza încărcărilor planificate. Depinde de software-ul utilizat și de rolurile serverului. De exemplu, pentru un server web, care va ”roti” un site cu o vizită simultană de câteva zeci de persoane, nu este necesar un procesor puternic.

Dar pentru un server de companie, căruia îi sunt atribuite mai multe roluri suplimentare cu ajutorul dispozitivelor virtuale, poate fi necesar un Xeon puternic și multe altele. Platforma pentru server este selectată pe baza sarcinii planificate pe CPU.

De interes:  Care sunt cele mai utilizate tipuri de camere de supraveghere?

Cumpărarea Intel Xeon pentru jocuri merită cu siguranță, dacă există un scop de a-ți actualiza vechiul computer cu costuri minime. Este suficient să cumperi un procesor Xeon, o placă video de joc ieftină, să adaugi puțină memorie RAM pe un dispozitiv vechi cumpărat acum 10 ani și să-i dai o viață nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.