Te-ai întrebat vreodata din ce este compus un sistem de supraveghere? In general, oamenii considera ca un astfel de sistem este compus doar din camere de supraveghere, insa adevarul este altul. Exista 8 piese extrem de importante care fac un astfel de sistem sa functioneze.

Aceste componente sunt prezente atat la sistemele de supraveghere IP, cat si la sistemele de supraveghere analog.

Care sunt cele 8 componente?

1. DVR/NVR. Este elementul central al intregului sistem si are rolul de a inregistra toate imaginile pe care le preia de la camerele de supraveghere. De asemenea, are rolul de a face backup si de a oferi acces catre imagini.

2. HDD. Fara un HDD, backupul ar fi imposibil. Acest mediu de stocare poate sa pastreze sute de ore de filmari, in functie de specificatiile sale. De regula, un HDD decent permite stocarea a aproximativ 30 de zile de filmari. Pentru cat mai multe filmari insa, este bine sa te asiguri ca salvarea documentelor se face intr-un format cat mai performant.

De interes:  5000 de lei pentru Campionatul de Minifotbal „Cupa de Vară", la Moldova Nouă

3. Camerele de supraveghere. Analog sau IP, camerele sunt cele care preiau imaginile. Acestea sunt dotate cu o multime de tehnologii interesante si pot sa asigure detalii incredibile. Camerele moderne pot fi controlate de la distanta si pot sa inergistreze sunete sau sa filmeze pe timp de noapte. Gasesti pe Stirile PRO TV un articol foarte detaliat despre tipurile de camera de supraveghere dar si despre importanta instalarii unui astfel de sistem.

4. Sursa de alimentare. Este locul de unde camerele si DVR-ul se alimenteaza cu energie. Este indicat sa fie acelasi loc pentru toate componentle.

5. Cablurile. Un rol extrem de important sunt cablurile. Unele transmit doar energie, altele doar informatii video, in timp ce altele transmit atat informatii cat si energie. Acestea din urma sunt cele mai apreciate.

6. Mufele. Conectica este si ea importanta, asigurand stabilitatea intregului sistem.

7. Sursa de energie pentru backup. Daca vrei sa ai supraveghere tot timpul, inclusiv atunci cand se ia curentul, o sursa de backup este esentiala.

De interes:  Campanie Națională pentru controlul muncii, în Caraș-Severin. Domeniul țintă: construcțiile

8. Monitor. Camerele IP moderne nu au nevoie de monitor, decat in faza de instalare. Totusi, daca vrei sa ai o locatie de unde sa supraveghezi totul, ai nevoie de un monitor.

Pe langa acestea, vei avea nevoie si de o serie de accesorii pentru instalare, cum ar fi copexul pentru cablu. Atata vreme cat toate componentele sunt de calitate, inclusiv cele marunte, te vei putea bucura de o supraveghere fara probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.