Primii 20 de milioane de euro pentru tramvai la Reșița

Contractul de finanțare pentru „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1”, proiect în valoare totală de aproape 20 de milioane de euro a fost semnat astăzi de primarul Reșiței, Ioan Popa și directorul ADR Vest, Sorin Maxim.

Este vorba de proiectul prin care se vor moderniza 3,7 km cale dublă de rulare pentru tramvai, depoul de tramvaie se va reabilita și extinde (cu o hală pentru reparații și ateliere având o suprafață construită totală de 1.965 mp, hală pentru vopsitorie și spălătorie – 478,50 mp și hală pentru gararea tramvaielor – 2.400,05 mp). Tot în cadrul acestui proiect la care lucrările vor începe efectiv anul viitor. Se vor construi/ moderniza și respectiv reabilita 7 staţii de transport public, peste 27.100 de mp platformă cale de rulare tramvai va fi modernizată. Reșița va câștiga și peste 21.00 de mp de spațiu verde, adică liniA de tramvai pe anumite porțiuni va fi una înierbată.

De interes:  Impecabil de alb! Liviu Teodorescu – Urmele | Videoclip Oficial – Banat FM

Proiectul mai presupune și reabilitarea și modernizarea suprastructurii Podului Triaj pe o lungime de 228 de metri. Această etapă prevede doar lucrările pe zona Kaufland-Triaj, urmează alte două proiecte tot de aproximativ 20 de milioane de euro care vizează partea de linie de tramvai din Triaj până în Muncitoresc și un proiect pentru Calea Timișorii și autobuze electrice.Prin toate aceste proiecte se dorește implementarea unui pachet integrat de investiții în mobilitatea urbană, prin reintroducerea transportului public cu tramvaiul la Reșița, realizarea infrastructurii aferente de rulare, modernizarea stațiilor de transport, a spațiilor publice, a zonelor pietonale și a celor verzi – linie cale de tramvai înierbată, amenajarea depoului, cu hala de garare, spații administrative și de mentenanță/ reparații etc. În final ținta tuturor acestor proiecte o reprezintă reducerea emisiilor de dioxid de carbon și creșterea calității vieții în municipiul Reșița. După ce toate aceste proiecte vor fi finalizate Reșița va fi un cu totul și cu totul alt oraș. Termenul de implementare al acestor proiecte este de cel puțin 3-4 ani, adică maxim anul 2023.

De interes:  Timișoara are proiect de buget pe 2020. A fost pus în dezbatere publică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.