Patimile politicienilor locali nu s-au domolit nici în Săptămâna Mare, ba din contră. Motivul de harță a fost legat, de această dată, de panourile de afișaj pentru campania europarlamentarelor. PSD-iștii au considerat că este bine să fie primii care vor lipi afișele, bineînțeles în extrema stângă a… panourilor. Nimic rău în asta, doar că au făcut-o înainte de startul oficial al campaniei.

Opoziția a sesizat imediat situația. „Afișele electorale au fost lipite vineri după-amiază, pe aproape toate cele nouă panouri care au fost special amenajate în acest scop, cu mai bine de șapte ore înainte de startul oficial, conform legii, a campaniei pentru alegerile din 26 mai. Astfel, au fost lipite afișe la Sala de sport «Lavinia Miloșevici» și Sala de Sport «Ioan Kunst Ghermănescu», dar și pe panoul amplasat în apropiere de Liceul Teoretic «Iulia Hașdeu». În timp ce lipitorii de afișe ai PSD încălcau legea, liderii filialei locale se rugau smeriți la slujbele oficiate în bisericile din Lugoj”, spune Liviu Brândușoni, președintele filialei locale a USR Lugoj.

De interes:  3 motive să-ți schimbi mașina cu noul Ford Puma

Situația a fost reclamată atât Poliției Locale, cât și Biroului Electoral Județean, care au fost la curent cu această problemă, dar nu au comunicat în niciun fel ce măsuri au fost luate.

Una peste alta, dincolo de aspectul legal, ruperea afișelor sau lipirea lor înainte de termen pare ceva depășit, decupat parcă din campaniile anilor ’90. Asta pentru că, la ora actuală, impactul afișajului electoral s-a diminuat mult (pentru cei mai în vârstă el rămâne totuși important), centrul de greutate mutându-se mai mult pe televiziuni și, mai ales, în mediul online.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început la 27 aprilie şi se va încheia în 25 mai, la ora 7.00. În cursa electorală sunt înscrişi trei candidaţi independenţi şi 13 partide şi alianţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.