Dumbrăvița, localitate periurbană, intră, din nou în carantină. Autoritățile locale sunt revoltate iar primarul spune că va contesta hotărârea în instanță. 

Administația locală consideră că măsurile de carantinare instituite până acum au fost total ineficiente, rata de infectare rămânând constantă, de aproximativ 7 la 1.000 de locuitori, și că măsurile de caratinare se iau diferențiat în unitățile administrativ teritoriale din județul Timiș.

 

Majoritatea locuitorilor din Dumbrăvița își desfășoară activitatea în Timișoara sau în zona limitrofă acesteia, mai mult, peste 1.000 de copii din Dumbrăvița activează la școlile din Timișoara și o carantinare doar a comunei rămâne, în aceste condiții, total ineficientă. În plus, carantinarea repetată și ineficientă afectează activitatea cetățenilor comunei, afectează activitatea școlară, care, în aceste condiții, este pur și simplu periclitată, pentru că îi scade calitatea din cauza desfășurării în mediul on-line.

 

În vederea reducerii ratei de infectare, primarul Horia Bugarin a avut întâlniri cu directorii tuturor supermarketurilor din comună pentru a se restrânge numărul clienților prezenți în același timp în magazine iar Poliția Locală a verificat toate unitățile de alimentație publică de pe raza comunei impunând, prin mijloace legale, respectarea măsurilor de evitare a răspândirii virusului.

De interes:  S-au stabilit grupele Europa League, sezonul 2023/2024!

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.