Varianta britanică a coronavirusului se EXTINDE rapid în România

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) anunță NOI cazuri confirmate cu tulpina BRITANICĂ a coronavirusului în ultima săptămână în România. Este vorba de alte peste 180 de infectări cu mutația din Anglia în doar șapte zile, ceea ce duce la un număr total de peste 860 de confirmate doar din probe ce au fost analizate suplimentar prin secvențiere. Concluzia este îngrijorătoare: „există circulație extinsă în România, în comunitate, a variantei britanice” a coronavirusului, rata de confirmare fiind deja de 63%. 

Raportul permite extrapolarea concluziilor la nivelul întregului teritoriu al României, respectiv circulația extinsă a variantei din Marea Britanie în țară în acest moment. Extinderea prezenței  celorlalte tulpini nu a mai fost identificată în ultimele probe. 

CIFRE actualizate ale epidemiei de coronavirus și vaccinarea anti-COVID-19 în România AICI – Evoluția COVID-19 pe Realitatea.net coronavirus – https://www.realitatea.net/coronavirus

Alte peste 180 de cazuri cu tulpina britanică a coronavirusului au fost confirmate în România în ultima săptămână. În total, 857 de infectări cu tulpina britanică, 4 cu varianta sud-africană și 2 cu cea braziliană au fost depistate până acum, din 1.373 de secvențieri.

De interes:  Vreme ploioasă la început de săptămână în vestul țării

TOATE datele Raportului INSP despre câte variante au fost raportate până acum – AICI

Până în prezent, doar din probe secvențiate, au fost confirmate 863 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care: 857 cu cea britanică (B.1.1.7) – 857, cu cea sud-africană (B.1.351) – 4, cu cea braziliană (P.1) – 2. 

Raportul menționează că unul din cazurile având județ de infectare Suceava a fost confirmat cu linia genetică B.1.1.7 (britanică) la care a fost depistată mutația E484K.

Rata de confirmare a probelor a fost de 63%, față de 57,4% cu o săptămână mai devreme.

Noi cazuri cu varianta sud-africană au fost identificate în județele Argeș – 1, Vâlcea – 1 , București – 2 iar cu cea braziliană în București – 2.

Au fost înregistrate 27 de decese confirmate cu tulpina britanică.

Au fost înregistrate și comunicate la INSP-CNSCBT 27 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care:

– britanică (B.1.1.7) 27
– sud-africană (B.1.351) 0
– braziliană (P.1) 0.

De interes:  Alimente care pot ameliora durerea – BANAT

Raportul notează în final că „există circulație extinsă în România, în comunitate, a variantei britanice” a coronavirusului.

Până la data de 11 aprilie 2021 au fost raportate la INSP-CNSCBT 1373 de secventieri.
Cele 6 laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt:
– INCDMM Cantacuzino;
– INBI ”Prof.Dr.Matei Balș”;
– MedLife;
– Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava;
– Institutul de Virusologie ” Ștefan S. Nicolau”;
– CRGM al SCJU Craiova, a menționat CNSCBT.

CIFRE actualizate ale epidemiei de coronavirus și vaccinarea anti-COVID-19 în România AICI – Evoluția COVID-19 pe Realitatea.net coronavirus – https://www.realitatea.net/coronavirus

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.