Primăria Timișoara și furnizorul de gaz au ajuns la o înțelegere pentru eșalonarea datoriilor Colterm

Primăria Timișoara și E-On au ajuns la o înțelegere pentru eșalonarea, pe 30 de luni, a unei datorii de 51,5 de milioane de lei  pe care Colterm către furnizorul de gaz.

Este vorba despre datorii acumulate începând cu anul 2013 și pe care primăria Timișoara era somată să le plătească din 2018, riscând să fie executată silit.

„Fosta administrație a garantat în mod inconștient facturile Colterm, ocolind reglementările privind datoria publică locală. Am mai vorbit și în trecut despre problemele grave moștenite cu această companie. În prezent, Colterm poate intra oricând în insolvență, chiar faliment, la cererea creditorilor. Și odată cu Colterm riscă să intre și primăria în insolvență. Din păcate, fosta administrație a îndatorat instituția către Colterm, iar primăria este garant și poate fi executată.

Expunerea Primăriei către Colterm este de circa 160 milioane de lei. Cu această reeșalonare a datoriilor reușim sa diminuăm presiunea pusă pe bugetul local de aceste decizii inconștiente, să recâștigăm încrederea creditorilor și să punem bazele unei dezvoltări sănătoase pe viitor a acestei companii. Îi asigur pe timișoreni că lucrăm continuu pentru a asigura serviciile de apă caldă și termoficare, chiar dacă administrația anterioară a predat compania într-o situație dezastruoasă”, a declarat primarul Dominic Fritz.

De interes:  Migranți abandonați pe autostradă, într-un microbuz

Recent, municipalitatea a semnat un acord cu Banca Mondială care are ca obiectiv sprijinirea orașului în îmbunătățirea capacității de planificare pentru dezvoltarea durabilă a sistemului de termoficare și eficiența energetică a clădirilor din oraș.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.