Premierul Florin Cîțu a anunțat, vineri, că noile restricții vor intra în vigoare de duminică, cu două zile mai târziu, scrie Realitatea.net.

Premierul a precizat că decizia a fost luată pentru ca operatorii economici să aibă mai mult timp să se pregătească.

”Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a scris Cîțu, pe Facebook. 

Noile restricții prevăd că, în localitățile în care rata de infectare va depăși 7,5 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența depășește 4 cazuri la mia de locuitori, însă doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De interes:  Președintele Iohannis anunță că școala va începe în 14 februarie. ”Majoritatea elevilor vor merge fizic la clasă”

Magazinele vor fi închise de la ora 18:00 de vineri până duminică inclusiv în localitățile cu o rată de infectare mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența depășește 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplica pe tot parcursul săptămânii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.