Consiliul Local Lugoj ar putea să se constituie parte civilă în recuperarea prejudiciilor produse de administrația Boldea, conform unui proiect de hotărâre ceva fi inițiat de opoziție. Aleșii vor depune un proiect de hotărâre „pentru tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de prejudicierea bugetului local”, lucruri semnalate și în diverse rapoarte de control ale Curții de Conturi Timiș.

Cele mai mari pagube au fost descoperite în „dosarul Elba” și la reabilitarea stației de epurare. În primul dosar a fost constatat un prejudiciu de 700.000 de euro, iar consilierii locali își doresc să ceară constituirea în partea civilă a Consiliului Local Lugoj pentru toate prejudiciile cauzate.

„O să facem un proiect de hotărâre prin care să cerem constituirea în partea civilă a Consiliului Local Lugoj pentru toate prejudiciile cauzate. Probabil o să-l băgăm la sfârșitul lui octombrie, pentru că este o procedură puțin mai complicată și durează puțin mai mult. Este vorba de dosarul penal de la stația de epurare. Pentru prejudiciul de acolo trebuie să ne constituim parte civilă, municipiul Lugoj, prin Consiliul Local. Nu se poate să stăm așa și să privim cum administrația Boldea produce prejudicii după prejudicii și nimeni să nu facă nimic. La Elba, 700.000 de euro, nimeni nu știe ce s-a întâmplat, unde sunt. Noi avem pierderi și nu facem nimic să recuperăm acești bani. La un moment dat trebuie să răspundă cineva.”, a declarat președintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu.

De interes:  Produse alimentare HoReCa - solutii de succes 

La stația de epurare, inspectorii Curții de Conturi au notat că în urma controlului există indicii de săvârșire a infracțiunii de neglijență în serviciu, având ca obiect executarea lucrării: „Modernizarea stației de epurare – Execuție”. În fapt, este vorba de neurmărirea recuperării garanției de bună execuție la obiectivul Modernizarea stației de epurare, pentru lucrările neremediate semnalate pentru punerea în funcțiune a obiectivului de investiții, consemnate şi de expertiza tehnică realizată de firma de expertiză Prefcon SRL. Conform expertizei, rezultă o valoare estimată a prejudiciului de 2.503.961 de lei, la care se adaugă TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.