Potențialul balneoclimateric al României, în atenția Guvernului – Banat FM sound factory

Potențialul balneoclimateric al României, în atenția Guvernului

România are un potențial balneoclimateric remarcabil, dar resursele din acest domeniu nu sunt încă puse în valoare așa cum ar trebui, spune deputatul social-democrat Luminița Jivan. Pentru ca oamenii să beneficieze de acest potențial, Executivul a decis alocarea unui sprijin financiar consistent, menit să modernizeze și să dezvolte stațiunile balneare.
„Vreau să vă spun că bugetul alocat anul acesta este echivalentul în lei a 130 de milioane de euro. De asemenea, vreau să subliniez faptul că sunt eligibile atât investițiile în soluții terapeutice inovatoare, cât și cele în unitățile medico-balneare și de recuperare, în crearea sau modernizarea infrasructurilor conexe de utilitate publică, înființarea de noi locuri de muncă, calificarea și profesionalizarea personalului ce activează în acest domeniu. Fiecare beneficiar poate solicita și primi maxim 20.000 de euro, echivalentul a jumătate din valoarea cheltuielilor eligibile fără TVA ale proiectului”, a precizat parlamentarul Luminița Jivan, președintele organizației PSD Caraș-Severin.
Finanțarea acordată de Guvern vine și cu obligații pentru beneficiarii acestor sume. Astfel, aceștia se obligă să mențină investițiile realizate cel puțin 10 ani; în caz contrar, sumele primite ca sprijin vor trebui rambursate integral.

De interes:  CULISELE STATULUI PARALEL. Semne de întrebare în valul 5 al pandemiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.