Peste 3.400 de liceeni din anii terminali vor susţine simularea probelor de bacalaureat în aprilie

Peste 3.400 de elevi de clasele a XII-a şi a XIII-a din Timişoara şi din alte două localităţi, în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 este ridicată, vor susţine probele scrise din cadrul simulării examenului de bacalaureat în perioada 12-16 aprilie.

În total, 37 de unităţi de învăţământ liceal din judeţ trebuiau să înceapă simulările de luni, dar s-a decis amânarea în cazul a 20 dintre ele, aflate în Timişoara, Giroc şi Lovrin.

Decizia de amânare a simulării a fost luată duminică, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş.

S-a ţinut cont de actuala situaţie epidemiologică de la nivelul judeţului Timiş, care are o rată de infectare ridicată cu virusul SARS-CoV-2 (6,01), respectiv de la nivelul municipiului Timişoara (8,19), se arată într-un comunicat al IŞJ Timiş.

În Timişoara sunt 2.635 de elevi de clasa a XII-a şi 723 de clasa a XIII-a (total 3.358), în Giroc 29 de elevi de clasa a XII-a, iar în Lovrin, 46.

Potrivit IŞJ Timiş, măsura de amânare a simulărilor este luată în baza unor ordine ale Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii din luna martie.

De interes:  Remediul pentru fast-food – Banat FM

În judeţul Timiş, pentru celelalte 17 unităţi de învăţământ liceal, simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se desfăşoară conform calendarului stabilit la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei, în perioada 22-25 martie 2021. Astfel, luni vor intra în simulările de Limba şi literatura română 1.499 de liceeni, din care 1.254 de elevi de clasa a XII-a şi 245 de clasa a XIII-a.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.