Peste 1400 de intervenții ale pompierilor cărășeni – Banat FM

Peste 1400 de intervenții ale pompierilor cărășeni


Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic din Caraș-Severin au intervenit de peste 1400 de ori în trimestrul II al acestui an. Cele mai multe intervenții le-au avut echipajele SMURD, totodată pompierii au salvat bunuri de peste 12, 6 milioane de lei.
Lunile aprilie-iunie nu au fost unele ușoare pentru angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic din Caraș-Severin, aceștia au intervenir de peste 1400 ori pentru salvarea de vieți omenești, stingerea de incendii sau pentru protecția comunităților. Echipajele SMURD au intervenit de peste 1050 de ori. În ceea ce privește incendiile, cele mai multe au izbucnit la gospodării cetăţeneşti, în procent de 74%, respectiv 57 incendii. În ceea ce privește incendiile de vegetaţie uscată şi altele, cele mai multe dintre acestea, în procent de peste 82%, s-au înregistrat la activităţi de asanarea, îndepărtarea gunoaielor sau salubritate. În principal, aceste incendii au fost cauzate de focul deschis în spaţii deschise, urmat de acţiunea intenţionată.

De interes:  MESAJ de MAXIMĂ importanță de la Ministerul de Interne. IEȘITUL DIN CASĂ, RESTRICȚIONAT între 6:00 și 22:00

Prin intervențiile pompierilor, au fost protejate bunuri în valoare estimativă de 12.614.000 lei şi s-au înregistrat pagube în valoare estimativă de 834.600 lei.

În perioada analizată au fost 19 întoarceri de pe traseu, 12 alerte false și 23 de deplasări fără intervenție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.