Peste 120 de pompieri continuă lupta cu flăcările la Cornereva


Cod Portocaliu, acesta este nivelul de alertă în ceea ce privește incediul de vegetație de la Cornereva. Peste 120 de pompieri din trei județe precum și angajați ai Direcției Silvice și voluntari luptă pentru stingerea incendiului.
Ca urmare a situației de urgență generată de producerea unui incendiu la fondul forestier pe raza unității administrativ-teritorială Cornereva, prefectul județului, Matei Lupu, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin (CJSU CS), a convocat astăzi o ședință extraordinară la care au participat reprezentanții structurilor membre ale comitetului. Prefectul Matei Lupu a dispus ca, în funcție de evoluția situației, dacă va fi necesar, să fie solicitate resurse suplimentare atât umane cât și materiale, inclusiv resurse aeriene.

În zona Cornereva, a fost afectată de incendiu o suprafață de aproximativ 40 ha. Peste 120 de persoane au acționat în zonă, din care 66 de pompieri militari din Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți și aproape 60 de persoane, angajați ai Ocoalelor Silvice Mehadia și Băile Herculane, angajați ai Parcului Național și membrii SVSU Cornereva.

Polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz având în vedere că sunt suspectate mai multe persoane care ar fi incendiat în mod intenționat.

De interes:  Cristian Rizea, MUTARE spectaculoasă, de la Chișinău: DECIZIA care lovește la vârful politicii din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.