În comuna Giroc, una dintre localitățile periurbane ale Timișoarei, e agitație mare. La școala din localitate sunt trei profesori diagnosticați cu coronavirus.

Cu toate acestea, părinții nu au fost anunțați în mod oficial de situație și nici nu știu ce vor face în continuare. Pentru că se tem să nu aibă necazuri, trimit mesaje disperate presei, rugând jurnaliștii să le păstreze anonimatul. Ei nu știu dacă să-și mai trimită copiii la școală sau nu, mai ales că, dacă îi țin acasă, riscă să acumuleze absențe. Contactați telefonic, reprezentanții DSP Timiș au promis că vor analiza situația și vor furniza un răspuns, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.

Unul dintre mesajele primite de Realitatea Plus menționează că: “La liceul din Giroc sunt 3 profesori pozitivi și nu avem raspuns nici acum de ce facem mai departe. DSP nu răspunde.  Părinții sunt înnebuniți că nu știu daca să-și trimită copiii la școală.”

Oricum, situația este halucinantă, ținând cont că date concrete nu sunt disponibile, din cauză că oficialitățile evită să răspundă. În schimb, pe grupurile de părinți, informațiile alarmante curg. Printre ele, cea conform căreia mai multe clase care au avut ore cu unul dintre profesorii diagnosticați cu coronavirus vor intra în scenariul roșu, adică predare exclusive online.

De interes:  PASTILA PENTRU SUFLET. Felul în care-i percepem pe ceilalţi depinde de claritatea "ferestrelor" prin care privim

O altă informație, tot neoficială, precizează că numai clasele din ciclul primar inta în scenariul rosu. Asta în timp ce clasele de gimnaziu merg la scoala după scenariul galben.  Decizia ar aparține DSP și ISJ Timis.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.