Vrei mai mult decât relaxare pe plajă la malul mării? Îți dorești distracție ca-n filme, aventuri epice într-un complex acvatic de top? Consideri că ai nevoie de o vacanță activă, cu totul memorabilă, iar divertismentul acvatic este pe placul tău? Dacă ai răspuns pozitiv la aceste întrebări, atunci ar fi cazul să verifici lista celor mai interesante parcuri acvatice de entertainment cu super recenzii, care se situează printre cele mai apreciate alegeri ale publicului la nivel mondial.

Dacă nu vrei să călătorești prea departe, ai și în România parcuri acvatice impresionante, unde buna dispoziție este asigurată de numeroasele facilități – piscine încălzite și cu valuri, tobogane foarte înalte și lungi, fel de fel de activități spa – wellness în centre sezoniere sau deschise tot timpul anului.

Cel mai mare astfel de spațiu de tip complex acvatic din România este Therme București. Chiar în această perioadă, aici se organizează Sauna Fest 2023, a 5-a ediție a celui mai mare festival al saunelor din lume și unicul de acest fel din țara noastră.

De interes:  Vacanta in Porto

De altfel, Capitala României oferă și toamna diverse evenimente pentru timpul liber, de exemplu un festival de Halloween (West Side Hallo Fest) și unul dedicat pasionaților de poker – turneul live Unibet Open București, L1160657W000330 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!

În altă ordine de idei, cei dornici de experiențe culturale pot vizita expoziția Efectul Picasso de la Muzeul de Artă Recentă din București, deschisă până pe 8 ianuarie 2024.

Alte variante de parcuri acvatice în România

Pe lângă celebrul Therme de lângă București, există astfel de atracții tip complex acvatic și în alte zone ale țării, printre care Nymphaea Oradea, Cozia Aquapark, Aqua Magic Mamaia, JT Watersports Mamaia, Paradisul Acvatic Brașov, Aquapark President Băile Felix, Tisa Spa Resort Băile Olănești, Divertiland Water Park Chiajna.

Top parcuri acvatice din afara României

Este dificil de realizat un clasament, însă cu siguranță unele parcuri acvatice pot fi încadrate în categoria de locații de top, care se remarcă în mod special. Iată câteva dintre acestea:

  • Chimelong Water Park, Guangzhou, China – peste 3 milioane de vizitatori anual, complex deschis în anul 2007
  • Typhoon Lagoon, Disney World, Florida, Statele Unite ale Americii – aproximativ 2,2 milioane de vizitatori anual, complex deschis în anul 1989
  • Therme Erding, Germania – aprox. 2 milioane de vizitatori anual, complex deschis în anul 1999
  • Blizzard Beach, Disney World, Florida, Statele Unite ale Americii – aproape 2 milioane de vizitatori anual, complex deschis în anul 1995
  • Thermas dos Laranjais, Olimpia, Brazilia – peste 1,8 milioane de vizitatori anual, complex deschis în anul 1987
  • Atlantis Aquaventure, Paradise Island, Bahamas – aprox. 1,8 milioane de vizitatori anual, complex deschis în anul 1994
  • Volcano Bay, Universal Orlando, Florida, Statele Unite ale Americii – aprox. 1,8 milioane de vizitatori anual, complex deschis în anul 2017
  • Caribbean Bay, Seul, Coreea de Sud – peste 1,3 milioane de vizitatori anual, complex deschis în anul 1996
De interes:  Câți români și-au luat pastilele de iod până acum. Anunțul ministrului Sănătății. Ce soluție propune Rafila

De la zone foarte populate la zone exotice alese mai ales ca destinație de vacanță de către turiștii străini, diverse locații găzduiesc impresionante parcuri acvatice, fiecare dorind să iasă în evidență cu realizări arhitecturale și de inginerie cu totul unice. Facilitățile ajung uneori la nivel de sport extrem, fiind recomandate celor mai experimentați, dornici de doze masive de adrenalină.

Cu siguranță, o vizită de una sau mai multe zile într-un asemenea complex acvatic va oferi amintiri memorabile. Costurile sunt pe măsură, dar o astfel de vacanță merită tot efortul. Pont din partea editorilor: planificați călătoria din timp, alegeți să cumpărați bilete de acces online. Veți economisi bani și veți putea salva și timp la unele cozi în parcul de distracții ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.