Sâmbătă, 16 aprilie, are loc cea de-a XXXV-a ediție a Festivalului Fanfarelor, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

De la ora la 12:30 are loc parada fanfarelor invitate: Fanfara Pro Amiciția din Timișoara, Fanfara Banater Musikanten, Fanfara din Giroc, Fanfara Societății Culturale Doinitorii Banatului din satul Vărădia, comuna Mercina, județul Caraș-Severin și Fanfara Bisericii Ortodoxe din Almaș, județul Arad.

Programul evenimentului continuă la ora 13 cu recitalul fanfarelor pe scena mare a Muzeului Satului Bănățean.

„Invitat în recital este Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din 10 Prăjini. Ovidiu Lipan Țăndărică este un artist complex, recompensat de președintele României pentru întreaga sa carieră cu Ordinul Meritul Cultural în grad Cavaler. Va aduce pe scena mare a Muzeului Satului Bănățean din Timișoara ritmurile balcanice și compozițiile sale unice care combină obiceiurile și tradițiile cu muzica contemporană. Veți putea asculta melodii cunoscute din creația sa cum ar fi Margareta, Tango Toledo sau Balerina, interpretate alături de Fanfara 10 Prăjini”, transmit cei de la CCAJ Timiș.

De interes:  Repornesc o serie de curse internaționale de pe Aeroportul din Timișoara

Festivalul Fanfarelor este organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și este prezentat de Tania Stavilă – Țunaș. Evenimentul face parte din cadrul programului Parcul Primăverii, finanțat de Consiliul Județean Timiș, care începe pe 15 aprilie, la Muzeul Satului Bănățean. Intrarea este liberă.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.