Crescută într-un microclimat perfect controlat, îngrijită, recoltată și apoi prelucrată cu extrem de mare atenție la cel mai mic detaliu, această cafea este, începând din 2004, considerată cea mai parfumată cafea din lume. De atunci și până azi, a câștigat încontinuu toate competițiile internaționale de profil, impresionând prin buchetul său unic de arome proaspete și intense, ce se revelează printr-o veritabilă explozie de straturi de arome, în care se simt nuanțe clare de caramel, un amărui fin și delicat, dincolo de care rămîne în permanență gustul plin, intens fructat.

Culeasă din zona unor vulcani din Panama, Esmeralda Geisha Cañas Verdes a ajuns să se vândă la licitaţie cu peste 1000 de dolari kilogramul.

O cafenea din Dubai o va avea în meniu la un preţ de 68 dolari pentru o ceaşcă. Seven Fortunes Coffe Roasters vrea ca noul lor produs să fie o experienţă unică pentru consumatori. Vânzarea luxoasei cafele facă parte dintr-o campanie numită ”The 610 Experience” menită să aducă în prim plan cafele de origine din zone cât mai neaşteptate.

De interes:  Diana Șoșoacă a rămas fără sprijin politic din partea AUR pentru indisciplină. Un alt parlamentar a fost EXCLUS - Explicațiile conducerii AUR

Cafeaua de 68 de dolari care are toate şansele să devină cea mai scumpă din lume este din Panama. Boabele sunt culese din zona Vulcanului Barú. În toată lumea există numai 45,5 kilograme din soiul Esmeralda Geisha Cañas Verdes, iar la o licitaţie ce a avut loc curând un kilogram s-a vândut cu 1.324 dolari. Nu doar cantitatea mică o face deosebită, ci şi gustul. La competiţia Best Panama Coffee a obţinut un scor record, câştigând detaşat.

Cafeaua va fi disponibilă începând cu 30 septembrie doar în cafeneaua din Dubai. Pentru 68 de dolari clienţii cu dare de mână pot pleca acasă cu 15 g de boabe de cafea. Există şi varianta de lux. Pentru 149 de dolari cele 15 g de cafea vor fi măcinate la Seven Fortune Coffee Roasters şi alte 50 de g de boabe le puteţi lua acasă.

”Piaţa din Emiratele Arabe este avidă după cafea şi sunt mândru să aduc această experienţă unică pentru clienţii noştri”, a declarat Karim Hassan, proprietarul cafenelei pentru o publicaţie locală. Esmeralda Geisha Cañas Verdes are momentan cel mai mare scor în baza de date Global Specialty Coffee Grading System, care monitorizează calitatea tuturor cafelelor din lume.

De interes:  Un nou focar COVID-19 la un centru şcolar din Timişoara

Sursa: www.timeoutdubai.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.