Oraşul morţilor [VIDEO]

Este greu să ne imaginăm o locuinţă mai sinistră decât cele pe care le întâlnim în El-Arafa. Întins pe o suprafaţă de câţiva kilometri, la periferia capitalei egiptene,”Oraşul morţilor” (City of the Dead) este un vechi cimitir islamic ce serveşte drept adăpost câtorva sute de mii de oameni.

Mormintele din El-Arafa, cimitir ce datează din secolul al şaptelea, nu sunt ca cele cu care suntem obişnuiţi. Criptele sunt adăpostite de multe ori de camere împodobite, în construcţii ce seamănă cu mici căsuţe, unele având şi grădină. Comunitatea celor care locuiesc aici are electricitate, apă curentă, un cabinet medical şi un oficiu poştal, potrivit huffingtonpost.com.

Mulţi dintre cei care locuiesc aici se consideră norocoşi, date fiind evenimentele care au loc în Cairo. În plus, capitala Egiptului se confruntă cu lipsa unor spaţii adecvate pentru locuit în condiţiile creşterii demografice, devenind neatractivă pentru cei suficient de săraci pentru a accepta adăpostul din el-Arafa.

De interes:  Specialistii avertizeaza ca un al doilea val de imbolnaviri coronavirus ar putea sa apara foarte curand

Mulţi au ajuns aici din cauza transformărilor urbane petrecute în Cairo începând cu anii `50 ai epocii Nasser, în timp ce alţii au venit din zonele rurale.

Cutremurul care a afectat oraşul Cairo în 1992 a determinat un număr important de egipteni să îşi caute adăpost în cavourile familiilor, îngroşând numărul celor deja stabiliţi în Oraşul Morţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.