Blocați în chioșc de un șofer neatent

Criza locurilor de parcare din centrul Timișoarei duce la situații inedite. Un șofer care a parcat aiurea a blocat ușa unui chioșc, iar cele două persoane aflate în interior s-au trezit că nu mai pot ieși.

Pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, timp de trei zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au fost prezenți cu efective mărite în zona pietonală, pentru a preveni încălcarea legislației pe străzile destinate exclusiv pietonilor și pe străzile adiacente. Cu toate acestea, după cele trei zile de acțiuni preventive, unii conducători auto nu au înteles, continuând să oprească sau să staționeze pe străzile destinate exclusiv pietonilor, dar și în stațiile STPT, în cele de debarcare/îmbarcare a elevilor ori turiștilor, pe pistele pentru biciclete sau cu blocarea accesului în curți, imobile, parcări, ori să pătrundă pe străzi cu accesul interzis.

Astfel, în ultima săptămână, polițiștii locali au aplicat conducătorilor auto care încălcat prevederile OUG 195/2002, un număr de 404 sancțiuni contravenționale, fiind ridicate și un număr de 37 de autovehicule. Un număr mare de astfel de încălcări ale prevederilor legale a fost constatat în stația de îmbarcare/debarcare a elevilor din zona Cazarmei U. Un fapt mai puțin obișnuit a fost întâlnit pe str. Sf. Ioan, vizavi de Piața 700, unde vânzătorul și un colaborator al acestuia au fost blocați de un conducător auto în chioșcul de ziare, acesta parcându-și mașina în dreptul ușii de acces și făcând astfel imposibilă ieșirea.

De interes:  Raport CoVid: Număr și mai mare de infectări, în ultimele 24 de ore!

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, și recomandă conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.