Vrei să devii expert în achiziții publice? CCIAT organizează o nouă serie de cursuri!    

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş, prin Direcția Formare și Perfecționare organizează, în perioada 10-25 iunie, o nouă serie a cursului de expert în achiziții publice la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

În privința compartimentelor de achiziții publice, potrivit noilor prevederi, ele urmează a fi formate din cel puțin trei persoane, din care două treimi trebuie să aibă studii superioare și specializări în domeniul achiziţiilor.

„Cursul se adresează atât autorităților contractante, cât și celor care doresc să participe la licitații publice în calitate de ofertanți. Cu un puternic caracter interactiv, se pune accent pe dobândirea cunoștințelor teoretice, dar și pe dezvoltarea aptitudinilor și competențelor practice”, transmit membrii CCIAT.

Formatorul cursului va fi Daniela Goia, trainer cu o experiență bogată în domeniu.

Tematica va cuprinde următoarele:

  • Legea achizițiilor publice (2 legi, 4 hotărâri de guvern);
  • Detalierea modalităților de consultare a pieței;
  • Aspecte legate de documentația de atribuire – fișa de date și documentele suport (documentul unic european, DUAE);
  • Obligații privind încărcarea documentației de atribuire în SEAP – SICAP;
  • Procedurile desfășurate integral prin mijloace electronice (online) devin regulă pentru toate tipurile de proceduri;
  • Procedura simplificată inițiată prin publicarea în SEAP, insoțită de documentația de atribuire aferentă: perioade, date limită pentru oferte; Utilizarea mijloacelor electronice; e-Certis, sistemul online și offline;
  • Catalogul electronic și noul SEAP;
  • Dosarul achiziției – trasabilitatea acțiunilor asigurată de SICAP;
  • Arhivarea electronică a dosarului achiziției publice în cazul procedurilor efectuate prin mijloace electronice.
De interes:  Lucrezi și studiezi în același timp? Atunci acest articol e pentru tine!

În privința structurii cursului, acesta va cuprinde două părți: o parte teoretică și una practică. Partea teoretică va presupune livrarea de cunoștințe și informații, în timp ce partea practica – diverse aplicații pentru fiecare sesiune teoretică și familiarizarea cu aplicația S.I.C.A.P. Astfel, se urmărește internalizarea cunoștințelor și informațiilor dobândite în partea de teorie, pentru o mai bună înțelegere și aplicare.

Cursul de utilizare S.I.C.A.P. pentru ofertanți prezintă oportunități de dezvoltare pe piața achizițiilor publice, prin participarea acestora la procedurile de achiziție publică și încheierea de noi contracte cu instituțiile publice înregistrate în SEAP.

Taxa de participare este de 1.000 lei de persoană, cu o reducere de 10% pentru membrii CCIAT.

Cursurile sunt autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări (A.N.C.), iar certificatele obținute la absolvire au recunoaștere națională și sunt emise de Ministerul Muncii și de Ministerul Educației. Certificatele, împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite, au regim de acte de studii, fiind recunoscute oficial pe piața muncii din România, conform O.G. nr. 129/2000. Certificatele se eliberează în maximum 30 de zile de la absolvire.

De interes:  Cum să alegi sticla potrivită pentru tâmplăria casei tale

Pentru mai multe informații și înscrieri: Direcția Formare și Perfecționare Profesională, Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, cam. 110, tel. 0720444120, 0256-219172, e-mail: mmuresan@cciat.info, Milena Mureșan – organizator curs.

Detalii despre cursuri sunt disponibile pe site-ul www.cciat.ro și pe pagina de Facebook a CCIAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.